carrido Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 Mam mega problem ,który nie powinien w ogóle zaistniec gdyć rzecz jest banalna a jednak zwyczajnie nie działa mimo ze robie wszystko dobrze. Przypisałem surface shadfer_ potem as a prjection zdjęcie owego tła_-potem zmieniłem projection na perspective - i dalej nic zonk siedze juz cały dzień nad takim głupstwem sprawdziłem juz wszstkie możliwe opcje i ni hu..a jeb..e ku..o nie działa:-) przez takie duperele tylko trace czas i stoje ze wszystkim to jest meeega frustrujące czy ktoś widzi może coś czego ja nie widze bo za nic w świecie ta kamera mapping nie chce mi się pokryć...ufff [ATTACH=CONFIG]84713[/ATTACH]
carrido Napisano 20 Luty 2012 Autor Napisano 20 Luty 2012 siedze kolejne godziny nadal nie wiem co jest nie tak nie wiem co jeszcze moge zrobić chyba się tylko powiesić
Ajgor Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 Ale co dokładnie jest nie tak? Jeśli chcesz wkomponować obiekt w tło, to lepiej użyć materiału useBackground.
carrido Napisano 20 Luty 2012 Autor Napisano 20 Luty 2012 [ATTACH=CONFIG]84715[/ATTACH] załączyłem testowy obrazek dzieki za podpowiedź.Jednak jest jedna wada z tym use backgroud zapomniałem jak wyłączyć te zaciemnienie dookoła plejna.Chcę aby widoczny był tylko cień bez tej zaciemniajacej zdjęcie obwódki.Kombinowałem z wyłączeniem promary visibitlity ale wtedy znika wszystko.???
carrido Napisano 20 Luty 2012 Autor Napisano 20 Luty 2012 OKi już znalazłem to było - use background shader - do>>>>mentalray tab>>>>>do>>>occlusion mask set to zero i gotowe. Dzięki bardzo Ajgor ,widzę ,że jestes w temacie od 2002 ,ja wtedy miałem do zabawy tylko kartke i ołówek:-) pozdrawiam:-)
Ajgor Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 Z tym 2002 rokiem bym nie przesadzał. Miałem baaardzo długą przerwę, a teraz właściwie Majką się nie bawię. raczej studencji Maks :) I jest to tylko zabawa. I nie ma za co.
Rekomendowane odpowiedzi