Jump to content

Odejmowanie brył - problem z wynikiem końcowym


kato555

Recommended Posts

Witam

 

Mam problem z wynikiem operacji odejmowania w menu Boolean. Zamiast siatki wynikowej odejmowania, jest dziura. Sprawdzałem modyfikatorem STL check obecność niepołączonych obiektów i wynik jest jeden nie ma żadnych błędów. Nie wiem co jest grane. Nie wiem czy to ważne czy nie, ale nadmienię iż model bryły wykony za pomocą kształtowania Plane, scalania Vertexów i operacji odbicia lustrzanego ( nie pamiętam jak się nazywała ale to nie ta z górnego paska menu). Rok temu był zamieszczony podobny temat który chyba nie został rozwiązany ze względu na brak odpowiedzi od autora wątku. Może ktoś zetknął się z ty problemem i pomoże?

Link to comment
Share on other sites

Pokaż może jakiś zrzut? Jeśli dobrze zrozumiałem to zostaje Ci dziura w bryle, od której odejmujesz tą drugą, a ta dziura polega na tym, że nie utworzyły Ci się poligony w miejscu odjęcia? Bywa i tak, zależy co tam od czego odejmujesz. Zamień po odjęciu po prostu Twój obiekt na editable poly i zamknij tą dziurę używając bridge, powinno pomóc, chociaż generalnie boolean kaszani kapkę siatkę.

 

Sz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy