Robert B. Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 Witam dłubie sobie budyneczek dla treningu jako że zasiadłem za sterami blendera 2.6 wczoraj. I mam problem jak odwrócić teksturę na poly? Nie wiem czy dobrze napisałem więc dodaje screen z którego wszystko będzie jasne. Proszę o pomoc.
ikkiz Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 sorry, ale nic nie jest jasne w twoim pytaniu, ani screenie. Jak chcesz odwrócić tą teksturę? w uv editorze pracujesz? czy może chodzi ci o to, że włączyłeś widok tekstury i ściany od tyłu są przeźroczyste i część z nich ma odwrócone normale? Jak o normale chodzi, to zaznaczasz wszystko [a] i naciskasz [ctrl][n] - wtedy ci przeliczy normale w jedną stronę. na wszelki wypadek normale ścian i punktów można włączyć na palecie włączanej skrótem [n] w sekcji "normals". Jest taki wątek przypięty http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=63783 tam lepiej zadać takie pytania, żeby "nie mnożyć bytów". Tak się tu przyjęło, tam chłopaki najchętniej odpowiadają.
Robert B. Napisano 23 Marzec 2012 Autor Napisano 23 Marzec 2012 czy może chodzi ci o to, że włączyłeś widok tekstury i ściany od tyłu są przeźroczyste i część z nich ma odwrócone normale? Dokładnie o to chodzi. Nie wiedziałem tylko jak to opisać. Ale pomogłeś wyjaśnić to za mnie :) Czy znasz może odpowiedz na to pytanie? ps okey, następnym razem napisze w tamtym wątku.
ikkiz Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 napisałem przecież zaznaczyć fejsa i klepnąć ctrl n na klawiaturze, albo hurtem wszystkie fejsy przeliczyć, czyli najpierw klawisz "a", a potem "control" "n" ten wątek dobrze cały przeczytać - jest tam sporo typowych problemów i ja sam tam często pytam. 1
Robert B. Napisano 23 Marzec 2012 Autor Napisano 23 Marzec 2012 Hej dzięki, działa. Faktycznie, przeczytam ciekawe rzeczy tam są :) . Napisałeś fakt ale ze zmęczenia jakoś nie wiem... a nie rozumiem :) Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi