Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem robie prosta scenke, nakladam textury i chce by to byla naprawde prosta ladna scenka a wychodzi mi cos beznadziejnego co tu jest zle? co poprawic czemu to jest okropne? czy ja zle nakladam textury ze to wyglada tak nierealstycznie? nie wiem:(

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a wlacz ground plane i skylight w brazilu ..... indirect illumination tez enable i bounce na 2 nastaw ..... i render

Napisano

...dodaj podloge, teksture sciany namaluj w docelowym rozmiarze recznie. reszte tekstur tez popraw bo wszedzie masz widzoczna powtarzalnosc.

Napisano

tak jak wyzej + powinienes troche to urozmaicic same schody (szczegolnie takie proste) sa dosyc nieciekawym tematem :) , wszystko jest idealnie kanciaste jakby wyciete przez laser :), takie idealne ze asz mozna by sie bylo tym golic:)

chcesz osiagnac realizm... Ci najlepis bardzo dlugo na to pracowali - nie wierz w to ze uda ci sie przeskoczyc etap prubowania wszystkiego/siedzenia po nockach/zucania i powracania do maxa - tak se neda to wymaga czasu i cierpliwosci :) czego szczerze zycze :)

Napisano
  • Autor

,,teksture sciany namaluj w docelowym rozmiarze recznie'' jak to zrobic? sory za te glupie pytania ale jest dosc slabym urzytkownikiem maxa:( MArcin dzieki za te rady co do Brazila naprawde duzo daly:)

Napisano

hmmm... zrob render z camery bo teraz z Usera wyglada jak by bylo z jakiejs gierki... :D

Napisano
,,teksture sciany namaluj w docelowym rozmiarze recznie'' jak to zrobic?

np robisz render very-hi-res samej sciany w widoku front. ladujesz ten dender do photoshopa. zaznaczasz kanal alpha sciany i z tego zaznaczenia robisz crop. ukladasz sobie mniejsze kawalki tekstur i je miksujesz. tu pozostaje tylko twoja inwencja w malowaniu i uzywaniu narzedzia stamp. zapisujesz mape jako jpeg i nakladzasz w maksiu na sciane z uvmap to fit.

Napisano

nierealistycznie to wygląda gdyż z jednej strony na wielkiej ścianie maż zbyt widocznt "tailing"-powtarzalność cegieł, z drugiej na schodach cegły są zbyt rościągnięte....na drzwiach też widać trzykrotnie tę samą texture....pobaw się też bumpem