Muppet Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Witam. Szukam sobie ostatnio jakichś ciekawych książek traktujących o teorii koloru, typografii itp. Chcę nauczyć się czegoś, co przyda mi się później w webdesignie. Interesują mnie przede wszystkim takie zagadnienia jak dobór czcionek, jak kojarzą się odbiorcy kolory, które widzi czy też jakieś ogólne rady przy tworzeniu logo i logotypów. Zaznaczam, że interesują mnie polskie tytuły... Chyba że u nas taka posucha, że tylko po angielsku się coś znajdzie wartego uwagi. ;] Pzdr.
Dobrotek Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Z polskich to wydawane jest tłumaczenie Smashing Magazine Books, które można znaleźć na stronie helionu.
Shogun 3D Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Poszukaj "Człowiek i jego znaki" Adriana Frutigera.
adek Napisano 2 Kwiecień 2012 Napisano 2 Kwiecień 2012 Shogun 3D: Dzięki za przypomnienie o tym. Polecam "Człowiek i jego znaki". Warto przeczytać. Nawet jeśli nie jest się grafikiem, a tym bardziej jak dłubie się coś na stronach.
Rekomendowane odpowiedzi