FXSzewC Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Witam! Mam problem z Boujou. Kiedyś dobrze mi trackował i było wszystko pięknie, aż tu nagle! Boujou robi mi około 15 camera solve, są one bardzo ruchome(W ogóle nie przylegają do niczego). Nie wiem co się dzieje tutaj jest mój filmik kiedy Boujou jeszcze jako tako był :) http://www.youtube.com/watch?v=CmbqjNRnxz4 Nagrywam aparatem sony hx9. Proszę o waszą pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Pokaż film który chcesz wytrackować. Ja sam od lat nie używałem Boujou, ale jak zobaczę filmik to może coś pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 dzien dobry panie doktorze, moj syn zachorowal, moze mi pan powiedziec co z nim nie tak? na wszelki wypadek przyprowadzilem zdrowa corke zeby pan mogl sobie obejzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Mirach, a jeśli to bliźniaki? Miedzy bliźniakami bywa dziwna więź, np zachowane proporcje długości i głębokości... Może lepiej się zamknę, bo zaraz skręcę w politykę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FXSzewC Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Ok, jak wyłącze optimize camera path smoothnes to jest jeden solve! Ale niestety dalej źle ztrackowany Niektóre punkty się trochę przesuwają, potem się trzęsą i na "test object" nie wygląda to dobrze. Nie wiem czy chodzi o słabe oświetlenie, czy o mało trackerów... Jakby co tu jest przykładowy filmik, który nie chce mi się dobrze ztrakować(chyba wszystkie już nie chcą): http://www.youtube.com/watch?v=wiUf4K7OgC4 Wcześniej miałem filmik, na którym obchodzę salon dookoła i też się źle trackował, ale myślałem, że to wina długości filmu (był długi) i małej ilości punktów zaczepienia, ale już sam nie wiem... P.S Zapomniałem dodać, że pobrałem triala PFTrack i też się źle trackuje :( Mój aparat ma wide-angle lens 24mm jakby coś :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FXSzewC Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Ok, mam nadzieję, że tym rozjaśnię wam problem: Otóż pobrałem klip do MatchMoving'u ze strony http://www.hollywoodcamerawork.us/greenscreenplates.html i problem jest następujący: Objekt testowy: np. biedronka(w pftrack jakiś cube) obracają się tak jakby z kamerą, ale się przesuwają, nie zostają w jednym miejscu... Tak jakby się trackował tylko obrót kamery. Nawet w PFTrack'u się tak robi. Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FXSzewC Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Mam jeszcze jedno pytanie! Otóż czy da się jakoś złączyć razem np. 3 camera solve'y? Jak ta to jak?? Robię tak, że robie camera solve od 1 do 600 a potem od 600 klatki do 1018 klatki i chcę to złączyć by był 1 camera solve Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi