Napisano 11 Kwiecień 201212 l Hej. Czy znacie producentów, którzy udostępniają modele 3d swoich projektów? Znalazłam już taki wątek w archiwum forum i przejrzałam proponowane strony. Zainteresowały mnie meble z andreuworld.com. Zarejestrowałam się, poinformowano mnie że będę mieć dostęp do biblioteki 3d, ale ja nie widze takiej opcji. Może Wy wiecie o co chodzi? Po zalogowaniu nic się nie zmienia...
Napisano 13 Kwiecień 201212 l Boconcept wypuścił ostatnio paczkę z modelami...napisz do nich może ci podeślą , a jak nie to pewnie na stronie będą. Dodatkowo Dynamico ma potężną bazę modeli wszelkiej maści... wystarczy napisać i powinni udostępnić do projektowania...modele do naprawy w większości ale na ich bazie można spokojnie rzeźbić. W sumie to dużo firm ma modele 3d...wystarczy napisać, z pewnością udostępnią, a napewno odpowiedzą:)
Napisano 13 Kwiecień 201212 l http://bitrateqz.blogspot.com/2010/07/3d-manufactures-free-3d-model.html Tu masz linka z producentami mebli którzy udostępniają modele ze free(nie wiem czy wszyscy czy nie ale można poklikać i oblookać. W niektórych chyba potzebna jest rejestracja.). Biszkopte Dzięki za niezły cynk. Nigdy nie wpadłem na to aby pisać maile do firm z prośbą o modele. Jeśli masz jakieś doświadczenia, mógłbyś je opisać (wiesz, czy np jeżeli jesteś hobbystą to czy też Ci udostępnią modele, czy nie...) Cheers
Napisano 13 Kwiecień 201212 l Niektóre firmy warto samemu nawiedziec np Vinotti Furniture u przedstawiciela w Lublinie otrzymałem płytke z modelami i teksturami taksamo z Vox i Meblikiem. a tak ogólnie to Biszkopt ma racje napisanie naprawde niewiel kosztuje a mozna otrzymac bogate biblioteki róznych akcesoriów jak takze bazy tekstur orginalnie urzytkowanych. W ten sposób otrzymałem baze produktów Ravak i Villeroy & Boch. Np wsród nazych rodzimych producentów co prawda sanitariatów na stronie Koła otrzymasz modele tak samo jest z Rocą. Producenci płytek tacy jak paradyz udostepniaj na swojej stronie tekstury płytek aktualnych kolekcji. Takze jak poszukasz i wykazesz sie pomysłowoscia to napewno znajdziesz sporo tak modeli mebli jak całego wyposazenie wnetrz firmowego. Natomiast jesli chodzi o pisanie do firmy to nie wiem czy hobbysta sie to udostepnia ;P