Gość adolf Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Hej. Czy znacie producentów, którzy udostępniają modele 3d swoich projektów? Znalazłam już taki wątek w archiwum forum i przejrzałam proponowane strony. Zainteresowały mnie meble z andreuworld.com. Zarejestrowałam się, poinformowano mnie że będę mieć dostęp do biblioteki 3d, ale ja nie widze takiej opcji. Może Wy wiecie o co chodzi? Po zalogowaniu nic się nie zmienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Boconcept wypuścił ostatnio paczkę z modelami...napisz do nich może ci podeślą , a jak nie to pewnie na stronie będą. Dodatkowo Dynamico ma potężną bazę modeli wszelkiej maści... wystarczy napisać i powinni udostępnić do projektowania...modele do naprawy w większości ale na ich bazie można spokojnie rzeźbić. W sumie to dużo firm ma modele 3d...wystarczy napisać, z pewnością udostępnią, a napewno odpowiedzą:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 http://bitrateqz.blogspot.com/2010/07/3d-manufactures-free-3d-model.html Tu masz linka z producentami mebli którzy udostępniają modele ze free(nie wiem czy wszyscy czy nie ale można poklikać i oblookać. W niektórych chyba potzebna jest rejestracja.). Biszkopte Dzięki za niezły cynk. Nigdy nie wpadłem na to aby pisać maile do firm z prośbą o modele. Jeśli masz jakieś doświadczenia, mógłbyś je opisać (wiesz, czy np jeżeli jesteś hobbystą to czy też Ci udostępnią modele, czy nie...) Cheers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Niektóre firmy warto samemu nawiedziec np Vinotti Furniture u przedstawiciela w Lublinie otrzymałem płytke z modelami i teksturami taksamo z Vox i Meblikiem. a tak ogólnie to Biszkopt ma racje napisanie naprawde niewiel kosztuje a mozna otrzymac bogate biblioteki róznych akcesoriów jak takze bazy tekstur orginalnie urzytkowanych. W ten sposób otrzymałem baze produktów Ravak i Villeroy & Boch. Np wsród nazych rodzimych producentów co prawda sanitariatów na stronie Koła otrzymasz modele tak samo jest z Rocą. Producenci płytek tacy jak paradyz udostepniaj na swojej stronie tekstury płytek aktualnych kolekcji. Takze jak poszukasz i wykazesz sie pomysłowoscia to napewno znajdziesz sporo tak modeli mebli jak całego wyposazenie wnetrz firmowego. Natomiast jesli chodzi o pisanie do firmy to nie wiem czy hobbysta sie to udostepnia ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi