Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Moduł ten funkcjonuje na forum już dość długo. Na tyle długo, że już mi bokiem wychodzi : )

Praktycznie każdy obrazek jest automatycznie skalowany w dół, nawet jeśli nie ma ku temu potrzeby (nie wystaje poza ekran). Przez to zawsze oglądanie prac wymaga celnego klikania w wąskie paski. Może nie jest to jakieś szczególnie wymagające zajęcie, ale zdecydowanie obniża komfort przeglądania forum.

Po kliknięciu celem powiększenia, obrazki o maksymalnym rozmiarze 2k px wystają za ekran, ale nie pojawia się żaden pasek do przewinięcia, a bardzo chciałbym obejrzeć cały obraz.

Ni wiem, może komuś z monitorem o rozdzielczości 1024x768 jest to przydatne, ale wydaje mi się, że większość z nas pracuje tutaj na panelach ~FullHD, więc chyba nie ma potrzeby skalowania absolutnie wszystkich obrazów do 700 pikseli.

Ok, pomarudziłem. Komu też to przeszkadza to palec pod budkę. Albo wpisujcie miasta.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No, ależ korcisz z tym palcem pod budkę, nie bawiłem się w to od dziecka (czyli ostatnio dwa miechy temu), ale chyba jednak spasuję ze względu na obwarowania. Ja mam niestety Full HD i po raz pierwszy tego żałuję... :D

No a tak mniej poważnie, to zastanawiam się, czy nie można zamiast kliknięcia w pasek uruchamiać full view poprzez samo kliknięcie w obrazek?

Napisano

Hm... dobra. Chyba znowu problem, który występuje tylko na forum w skórce FIXED, tak?

Ja nie mam z tym problemu. OBrazki skalowane sa do rozmiaru domyslnej skorki.

Ale po powiekszeniu normalnie widać całą pracę.

Nie moze byc to po kliknieciu bo to skaluje wszystkie obrazki - rowniez te z linkiem.

Mnie np. duzo lepiej sie tak oglada forum, wiele osob wlasnie to chcialo. Ale jest problem zdaje sie caly czas ze skorka "fixed"

Arev - sprawdz czy to wystepuje tez na domyslnej skórce forum.

Napisano
  • Autor

Faktycznie, na domyślnej skórze jest ok. Szkoda, bo jej nie lubię i raczej nie wrócę :]

Napisano

Naprawię to. Znowu zmiany w cssach nie skopiowały się do wersji fixed! Ale dajcie mi chwilę bo przez weekend byłem poza komputerem praktycznie.

Edit: Powinno już być dobrze. Style poprawione.

Edytowane przez Adek