Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam zapytanie. Czy jest mozliwe zrobienie matrixowego efektu obrotu kamery wokolo aktora przy pomocy programow typu mok3 i jakie jeszcze sa takie programy (generuja obraz 3d z 2d) ?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem jak w MOK3, ale jest plugin ( w sumie to skrypt ) do 3D studio Max, ktory obraca kamere po wyznaczonej trasie skupiajac sie caly czas na obiekcie typu \"dummy\" ( skrypt mozna pobrac z http://www.max3d.pl z dzialu \"skrypty\" ). Mozna to oczywiscie zrobic \"recznie\" ale wtedy musisz zrobic 3 oddzielne sceny: przed obrotem, obrotu i po obrocie, a nastepnie wyrenderowac je do plikow filmu. Bedziesz musial je pozniej polaczyc w jeden film programem np. Adobe Premiere.

[Edited on 28-2-2003 by Reaper_PL]

Napisano

A ja obracam kamera sobie hehe robie tube potem tube ustawiam tak z eje nei widac i kamera kreci sie po równym kółku jak obracam tuba , Bo kamere doczepiam Link do duby która jest płąska na zero i reszte ma po tyle samo hmm jakby to tu wyłumaczyc sprubuj sam zoabctsz cąłkiem niezły efekt

Napisano

Tworzysz kamerę i okrąg po którym ma się ona poruszać.

Target kamery ustawiasz na środku postaci zaś zaznaczasz kamerę i naciskasz motion (takie kółeczko w prawym górnym rogu)

następnie trajectories i convert from i klikasz na okrąg.

i już kamera obraca się dookoła obiektu

jak nie kumasz dalej lub jak niewiesz jak co poustawiać to pisz

Napisano

Ruch kamery i TrackView w maxie pokumać to zrobicie matrixa bez jakis tam pluginów...ale jak sie nie chce....

Napisano
  • Autor

Nie chodzi mi o to jak zrobić obracającą się kamerę w 3dstudio, ino jak zapodać model aktora do tego programu. Tzn. Jak ogólnie mająć np. 3 zdjęcia aktora zrobić jego model 3d ?

PS. Tomek. W którym numerze 3d ?

[Edited on 3-3-2003 by j3d1]

[Edited on 3-3-2003 by j3d1]

Napisano

Jak masz 3 zdjęcią aktora to odpalasz maxa i robisz jego model na ich podstawie.

Napisano
  • Autor

Zrobilem swoja twarz na podstawie zdjec. Zrobilem ja w nurbsach, ale ona jest cala \"pokiereszowana: nierownosciami. Nie wiem jak je zlikwidowac. Twarz jest w miare realistyczna, ale musze ja jeszcze dopracowac. Ale najwazniejsze jest, jak ja wygladzic. Pomozcie jesli mozecie :o