3d_operator Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Witam, Ma może ktoś z Was pomysł jak zrobić taki dywan? Może znacie jakiegoś tutka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deepyellow Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Wymodelować kilkanaście/kilkadziesiąt kłaków, a następnie rozrzucić je po powierzchni jakiś scatterem np. adv painter'em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Ja tam bym to wystylizował przy użyciu hair&fur; jeśli masz troszkę więcej ramu to jest to narzędzie dla Ciebie. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Dzięki za odpowiedzi. Tak też myślałem o hair&fur. Pytanie tylko od czego zacząć? Zrobiłem już z 30 testów i jakoś dywan nie przypomina tego ze zdjęcia :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihpolak Napisano 19 Kwiecień 2012 Share Napisano 19 Kwiecień 2012 poza h&f trzeba by też było dodać jakiś displace do samego modelu, no i nie wiem na jakiej maszynie działasz ale w moim przypadku nawet gdybym chciał 2 m kw. takiego dywanu to chyba przy takich drobnych włosach musiałbym iść na duże ustepstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi