Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Modeluję uzwojenie żarówki, wykonałem je ze splajna Helix, ustawiłem najmniejszą możliwą interpolację dla obiektu, a na końcu zostało dużo segmentów. Jak uprościć w tym miejscu model (wyrzucę teraz co najmniej 2/3 tych segmentów, to pójdzie potem pod MS/TS)? Z góry dziękuję za pomocne wypowiedzi.

uzwojenie.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 816
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zrobiłbym tak, że sprawdziłbym ile rotacji miał helix, pozostawił go splajnem, wtedu stworzyłbym zwykły line i nadał division segment 4 x większy niż liczba rotacji helixa, wtedy tą line zamieniłbym na poly, dodał do niej mod. Patch Def. Bin..., wybrał dla niego ścieżke z helixa i wystreczował jak należy. A napisałem 4 x więcej, tak żeby na każdą rotacje wypadały 4 wertexy z lini, czyli wystarczająca ilość która wystarczy do ładanej krągłości i minimalnej ilości poly.

Napisano

zaznacz jeden loop, potem zrob ring ze step'em co spowoduje ze zaznaczy ci co drugi ring, wywal to i w razie potrzeby powtorz operacje. Ring ze stepem jest w graphite tools.

Napisano
  • Autor

w którym to miejscu jest (step ring)? Widzę jakiegoś Step loop w Modify Selection, ale nie działa, jakby działał to zrobiłnym w odwrotnej kolejności, tzn. najpierw co drugi loop, później ring.

edit: już znalazłem. Dzieki, mirach.

Edytowane przez Pawlito

Napisano

jak w editable poly wybierzesz edge i zaznaczysz 1 edge to w graphite tools pod Modify Selection masz Dot Ring i Dot Loop (cos mi sie nazwy pokielbasily)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.