Napisano 24 Kwiecień 201212 l Cześć wszystkim! Potrzebuję pomocy i jak zawsze szukam jej u Was :) Z tego co wiem 3Dstudio max nie importuje swobodnie plików z programu SOLIDWORKS ani plików o rozszerzeniu *.wrl. Po przeszperaniu google wiem, że inni też mają z tym problem. Sam tego nie sprawdzę na razie, bo nie posiadam softu prócz MAXA, mam jednak od klienta niebawem dostać takie właśnie pliki. Czy ktoś jest w stanie poradzić jak można to zrobić? Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam!
Napisano 24 Kwiecień 201212 l Autor Wielkie dzięki żółty. No to czas ściągać triala :| Jeśli ktoś zna jakieś tańsze rozwiązania niż kupowanie MODO w przyszłości, nadal będę wdzięczny za pomoc :)
Napisano 24 Kwiecień 201212 l poooonoć Max 2013 w wersji dezajn supportuje import solidworksa, ale nie dam glowy za to info bo ani na Dezajnie nie pracuje, ani nie zrobilem upgrade do 2013.
Napisano 24 Kwiecień 201212 l Tak ogólnie to kazdy z nas ma narzedzie do tego tylko nie zwracamy na to uwagi ;) Wersja instalcyjna maxa ma opcja zainstalowania pluginów co prawda w wersji demonstracyjnej Okino polytrans ale i tak umozliwia on konwerjse plików solidworks na 3ds. Mozna sie pokusic o jego zakup Edytowane 24 Kwiecień 201212 l przez shadowsexpe
Napisano 24 Kwiecień 201212 l Tylko po co generować koszty jeśli można to zrobić za free. Sam kiedyś szukałem metody na import modeli z solid worksa do blendera. Okazało się że jedyną opcją jest format wrl. Swego czasu robiłem kilka wizek i animacji garaży i "klient" dostarczał pliki w formacie wrl. Nie wiem tylko na ile ważne są opcje eksportu w solid worksie bo może się zdarzyć że pewne elementy trzeba będzie w programie docelowym poprawić.
Napisano 24 Kwiecień 201212 l BLADE nie przecze ze to jest darmowa metoda z blenderem ale jesli bedziesz choiał np przerzucic animacje to akurat ani blender i ani inne patenty darmowe nie dadza sobie rady i pogubia sporo informacji a akurat plugin który podałem jest wrecz zalecany przez Autodeska, ale wiadomo dla sceny statycznej njalepiej blendera zeby nie ponosic kosztów ;)
Napisano 24 Kwiecień 201212 l Z animacją masz racje :) z darmowych opcji to chyba jeszcze collada wchodzi w grę jeśli chodzi o transfer między softami ale nigdy nie testowałem więc się nie wypowiadam bo nie chce nikogo w błąd wprowadzać.
Napisano 24 Kwiecień 201212 l a tak ogólnie to jeli to prawda ze max 2013 otwiera pliki solidworks to jaki problem to sprawdzic pobrac wersje traialowa od Autodeska i właściwie Godzil masz wtedy sprawe załatwioną ;)
Napisano 15 Maj 201212 l Wydaje mi się , że *.wrl importuje i exportuje każda wersja maxa 32bit potwierdzam