Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Siedze juz dzis nad tym kilka godzin i efekt wciaz nie jest zadowalajacy. Chodzi mi o projekcje jakiegos ksztaltu na powierzchni.

Dokladnie tlumacze:

Mam postac LoPoly na ktorej potrzebuje wygenerowac siatke tez LP o odpowiednich ksztaltach (z kilkunastu stron). Jednak ksztaltow nie mam okreslonych, wiem co bym chcial mniej wiecej, to jest sparwa prob i bledow, czyli kombinowania az mi bedzie sie podobalo.

Chodzi o pracowanie nad jakas czescia ciala w perspektywie, ktora zrzucona na siatke wycina się :)

Kombinowalem w Maya projekcje curew i odpada, za duzo czasu by potem to na siatke odpowiednia zamienic. Kombinowalem tez z Make Live, wydawalo sie idealne, ale czasami trzeba wrocic do innego widoku zeby spojrzec na to z innej perspektywy i zeby wrocic do poprzedniej.... Odpada! Wrzucilem w koncu do maxa i probowalem cutem, ale tez za duzo pierdologii. Zastanawiam sie wlasnei nad 3DC, ale to bedzie zwykle retopo.

A chodzi mi o pomalowanie czesci powierzchni i stworzenie z tego mesha. Podejrzewam ze wlasnie ZB bylby idealny jestem pewien ze cos takiego tam jest. Ale jestem kompletnie lewy w ZB.

Wszelakie sugestie mile widziane i prosilbym z wytlumaczeniem jesli chodziloby o ZB bo naprawde jestem lewy w tym programie, a chcialbym jeszcze do konca majowki skonczyc :)

Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 793
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

NIe do końca rozumiem o co chodzi;)

W zbrushu

- aczkolwiek topo nie będzie idealne

Max - masz wygodne narzędzia do retopo

Napisano
  • Autor

Okej, juz tlumacze

Cos w stylu malowania tribali na siatce, konkretnie o takie ksztalty mi chodzi. I koniecznie w drugiej siatce, na dzien dzisiejszy odpada kombinowanie z drugim kanałem uv

golemimage.png

Napisano

Czyli chcesz wziąść płaski mesh w kształcie tribala i dopasować żeby przylegał do do obiektu pod spodem,tak?

Napisano
  • Autor

Cos w tym stylu, gdzie bedzie przylegal nie ma znaczenia, bo bedzie lekko odstawal od powierzchni, ale tym juz sie zajac nie jest problemem :)

Napisano

W maxie conform brush

Albo na przykład paint strips - malujesz sobie nową siate po obiekcie pod spodem.

Najlepiej uzyj retopo i wymodeluj ;)

W zbrushu - matchmaker brush

Napisano
  • Autor

Thx, przydatne info :)

Ale wlasnie nie pomyslalem o retopo w 3DC ze splajnow

Mam nadzieje ze za kilka dni uda mi sie umiescic wyniki pracki, bo riga juz mam zlozonego

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.