Lukasz_D Napisano 3 Maj 2012 Share Napisano 3 Maj 2012 Witam, ostatnio jedna z pamięci w moim komputerze przestala dzialac (dwie kosci po DDR2 1GB) więc byłem zmuszony kupić nową i postanowilem troszeczke ulepszyc komputer i kupilem 4GB w dwóch kosciach. No a ze mam system 32 bitowy to praktycznie mam teraz 3GB. Niestety mam problem czego wczesniej nie bylo ze gdy jest jakis bardziej skomplikowany (VRay) render (dluzszy) to w pewnym momencie sie zawiesza komputer i nic juz nie moge zrobic - jedynym rozwiazaniem jest reset. Czy ktos moze spotkal sie z podobnym problemem i znalazl rozwiazanie ? Procesor: Core 2 Duo 2.2 Ghz Grafika: ATI Mobility Radeon HD 2300 Pamiec: 4GB System: windows 7 (32bit) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 3 Maj 2012 Share Napisano 3 Maj 2012 Czołem. Napisz coś dokładniej jakie to pamięci i jaką masz płytę główną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 Specyfikacja mojego komputera a RAM sie zmienil do 4GB te same parametry http://www.dooyoo.co.uk/laptops/fujitsu-siemens-amilo-pi-2530-12p/details/ Wczesniej to sie nie dzialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 4 Maj 2012 Share Napisano 4 Maj 2012 W specyfikacji tego lapka jest niestety info, że maksymalnie może łyknąć właśnie to 2GB, tylko i wyłącznie. Niestety. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 4 Maj 2012 Autor Share Napisano 4 Maj 2012 W specyfikacji tego lapka jest niestety info, że maksymalnie może łyknąć właśnie to 2GB, tylko i wyłącznie. Niestety. :/ No tyle że on czyta 4gb ale useable jest 3gb ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi