Napisano 25 Lipiec 200420 l troche za dlugo siedzialem zeby dac do speeda prosze o krytyke i rady, jestem glodny wiedzy :)
Napisano 26 Lipiec 200420 l now ieć co dao jakości "faktury"(tekstury?) i cieniowania mogę mało zarzucić. Sam bym lepiej nie przycieniował:) Mało to znaczy, że widzę parę usterek- o ile rury są zrobione genialnie to sama twarz babki(tranzwestyty?) jest dosyć płaska. Ucho jest w złm miejscu i nie wygląda najlepiej. Irury mało pasują do reszty( w tych miejscach gdzie ciało jest zamglone rura chyba też powinna lekko zanikać. I na koniec zdaniecoś co mówi wiele osób przed ich śmiercią- "Wszystko jest OK, ale mi się nie podoba( nie umiem stwierdzić dlaczego)" Wiem, też ninawidzę kiedy ludzie mi to piszą. A tak w ogóle to się nie przejmuj- bo ja się nie znam i lepiejbym ne zrobił.
Napisano 26 Lipiec 200420 l Autor hehe spoko mi tez sie niepodoba niewiem wlasnie co jest nietak bo moge zalaczyc zblizenie twarzy i wyglada duzo lepiej a im dalej tym gorzej i to mnie wlasnie denerwuje w tej pracy ze im mniejsza tym gorzej wyglada...a chyba wiecie o jaki efekt mi chodzilo brak mi jeszcze umiejetnosci zeby zrobic taka delikatna prace moze jakbym te rury dal za mgle tak jak piszesz
Napisano 26 Lipiec 200420 l te rury to własnie jakies dziwne imho. Pomijam juz kwestie twarz, ktorej barzdo bardzo wiele brakuje. Rurki wychodza jej z przodu głowy i po nacieciach mozna wnioskowac ze ida ku widowni, a tu chowasz je za plceami. Poza tym nie mają przestrzeni, są tej samej grubosci wszedzie. Nie bede wspominał o kompozycji, strasznie "nierówna" praca. Radze przemyslec scenke i co ona ma wyrazic bo narazie wydaje mi sie to strasznie takie oklepane i bez pomysłu.
Napisano 26 Lipiec 200420 l O ila na ciele znalazło się kilka tonów to te kable są pomomo cieniowania płaskie... przemyśl ich oświetlenie.
Napisano 26 Lipiec 200420 l Jak juz wspomniano - strasznie plasko, i rysunek nie jest najlepszy, zamiast dodawac faktury skup sie zawsze najpier na ogolnym swiatlocieniu. Rury sa z zupelnie innej bajk, tez plaskie no i potraktowane jednym kolorem jak powiedzial Kris.
Napisano 26 Lipiec 200420 l Autor dzieki wszystkim za krytyke;) choc mialem nadzieje rowniez na jakies pozytywy chocby ze wzgledu za sam pomysl mam nadzieje ze jak okielznam tablet z kazda praca bedzie lepiej i podlapie klimat a ta kobietka z zalozenia mialabyc taka jasna ledwo widoczna nie tyle jako osobna praca co czesc mojej strony, powiedzcie mi tylko jak mozecie dlaczego rysunek jest skopany dam zblizenie
Napisano 28 Lipiec 200420 l ja za dużo filtrów PS tu widze :/ począwszy od efektów warstwy (bevel&emboss) na rurach...po Stained Glass na skórze...chociash moge się mylić z tym drugim...heh... pozdrawiam...
Napisano 28 Lipiec 200420 l Jesli o wylicznke chodzi to krzywe za duze oczy, ucho za wysoko. Ale bardziej niefajne jest to ze robisz rodzaj obrysunku z plasko nalozonymi jakby doklejonymi elementami jak oczy czy usta a formy maja swoja bryle, sa przestrzenne i powinno sie to czuc nawet jesli chcesz miec stonowany obrazek.
Napisano 31 Lipiec 200420 l Jeżeli całość rysujesz w perspektywie to twarz też jej ulega - tu jest płaska jakbyś domalowywał ją na końcu albo... na początku. Bardzo podoba mi się faktura "skóry" - czy możesz zdradzić tajemnicę jak jąo wykonałeś?