adam_m Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Witam, Wrzucam do oceny trzy wizualizacje, które ostatnio zrobiłem. Celem głównym była prezentacja mebli chairconcept.com Modele: -większość sam modelowałem, -świeczniki od pressentera -Evermotion Soft: -3DS Design 2012 -Vray 2
lukasjogabonito Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Ogólnie dość cukierkowo wyszło. Ale to kwestia gustu myślę. Ładnie. Najlepsze na drugim zestawie ujęcie po prawej u góry.
3d_operator Napisano 10 Maj 2012 Napisano 10 Maj 2012 Mam takie pytanie: jak dobrze oświetlić taką scenę? Ja mam zawsze za tym problem. Albo światło słoneczne dominuje nad sztucznym albo odwrotnie (czyli tego drugiego wogóle nie widać). Help me?
widelec88 Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 rowniez pytanie ad swiatla - w zjeciu drugim jakich użyłeś ustawień, jakiego światła? Screen moglbys zamiescic, bylby to problem? Co do prac to calkiem niezle wyszlo! Pozdrawia!
marcinW Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 mnie się bardzo podoba :) jedyne co mnie nie przekonuje - tzn trochę drażni raczej, to na drugim tekstura na sofie(?) i oknach bardzo podobna :) jakby były z tego samego zrobione. ale generalnie bardzo ŁADNE wizki
Georgas Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 mało ciekawe światło i nieco za ciemno jak dla mnie . keep going !
adam_m Napisano 18 Maj 2012 Autor Napisano 18 Maj 2012 (edytowane) Dziękuję za wszystkie komentarze. Tymbardziej są one dla mnie cenne, że cały czas uczę się wizualizacji interiorów. Byłyby jeszcze cenniejsze, gdyby zamiast stwierdzeń "mało ciekawe światło", była podpowiedź co zrobić żeby było bardziej ciekawe. Co do świateł, to jest to tylko VraySky w dome. Minimalne zmiany ustawień domyślnych (metoda prób i błędów). W trzecim obrazku dodałem VraySun. Plus VrayLighty w żarówkach lampek. Nic szczególnego więc może warto to zmienić (jestem otwarty na sugestie). marcinW -dzięki :) Fotka sofy: Pozdrawiam. Edytowane 18 Maj 2012 przez adam_m
jahred6 Napisano 18 Maj 2012 Napisano 18 Maj 2012 Moim zdaniem. Ciasne kadry, nieciekawe światło. Co do scen, to słaby aranż :) Poprzeglądaj sobie coś w tym "stylowym" klicmacie na stronach z włoskimi meblami, Twoje z całym szacunkiem są nie najciekawsze... Koniecznie jeśli chcesz mieć te wielkie drzwi tarasowe zmien im materiał bo wyglądają jakbyś tą samą teksturą co sofa obłożył stolarkę - zły efekt. Jedziesz dalej z koksem.
Rekomendowane odpowiedzi