KLICEK Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 A wiec tematem sa bajki do porozumienia doszlismy po dluzszych dyskusjach :) link do zasad : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=8039 Ja bede tworzyl czerwonego kapturka raczej na wesolo : cos mniej wiecej takiego : http://www.hea.republika.pl/rca.jpg powiedzmy ze ta piekna panna bedzie stala nad lozkiem z wilkiem z bejsbolem ? hehe troche typowe ... no ale coz :)
bartonfink Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 Dodam jeszcze (na wszelki wypadek , gdyby ktoś chciał sie jeszcze do nas dolaczyc - iz temat obejmuje wylacznie te bajki ktore ukazaly sie w "klasycznej ,pisanej" formie. Z bajeczek wybrałem (zresztą tak zamierzałem od samego poczatku) "Czerwony kapturek" w głowie siedzą mi dwie scenki: 1.Na podstawie pewnego rysuneczku - i ta zajme się na poczatku. 2.Bedzie przedstawiała Czerwonego kapturka zmierzającego do domku - czyli troche sceneri,cz.kapturek oraz domek w oddali.Jednak ta scenką zajme się dopiero wtedy gdy skonćze 1.(tak dla pewności rzebym choć jedna skonczył, pozatym niewiem jak moj sprzet bedzie sobie radził ze sporą ilością drzewek) Obrazek na podstawie ktorego bedzie robiona 1 scenka: Troszke juz zrobilem - ale narazie niema jeszcze czego pokazywac.
bartonfink Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 Zrobilem juz troszke przy chatce + pierwsze przymiarki do kapturka obrazki niskiej jakosci(szczegolnie gi) bo z moim sprzetem niema szans na cos lepszego - bo szkoda czasu na zabawy :) wnetrze: glowka:
KLICEK Napisano 26 Lipiec 2004 Autor Napisano 26 Lipiec 2004 maniaku pieknej siatki ty :) biore sie do roboty :)
sanki Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 a dlaczego ona ma takie wielkie oczy ?? lol :) fajnie ci idzie na razie, ladne bajkowe wnetrze, ja bym nadal kapturkowi jakas minimalna grubosc.
Zwierzak Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 TAKA WIELKA GŁÓWKA Z TAKIM WYTRZESZCZEM ;) na takiej cienkiej szyjce ;) Wnetrze super się zapowiada bajkowo ... Hmmm az się rozmazylem.
Predator Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 siemka Klicek widze ze mini war sie zabawiasz:) fajno Barton niezly poczatek :) naprawde niezly jak dotad wszystko mi sie podoba :) czekam na wiecej :) hehe. Klicek hyhyh widze fajna dziewuszke bedziesz dziergal haahha zycze powodzenia .
KLICEK Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Napisano 27 Lipiec 2004 predator siemka troszke zmienilem koncept , pierwsza postac bede robil na wzor tego obrazka ale znacznie wyzsza i chudsza , za niedlugo dam jakies apdejty :)
Leru Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 do takiej postaci jak ten kapturek pasuja oczy PIXARowskie :)
Kris_R Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 A mi się ta twarzyczka ze szkicu, z takimi kocimi oczkami i długimi rzęsami bardziej podoba. Świetny pomysł na prackę!!
bartonfink Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 Głowka jest robiona na podstawie jakiejs lalki - z tad te duze oczy Ale to tylko chwilowo sie tak wydaje bo brakuje jeszcze powiek - ktore w pewnym stopniu przyslonia oczy Leru -> czy chodzi Ci o takie białe kulki z kropeczka czarna??(zuc jakis obrazek) (to lalka na ktorej sie wzoruje - jesli chodzi o twarz) Dzis mam zamiar ostro w nocy przysiasc przy kapturku i doprowadzic go juz prawie do konca(jesli chodzi o model) narazie jest tyle(taki ogolny zarys posatci :) -> Dzieki wszystkim za pochlebne opinie Klicek wez sie w garsc bucu ;)
Leru Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 nie jest to najwiecej ale zrenica nie jest tekstura, nie ma skomplikowanego wzoru, fajnie gradientowo przyciemnia sie do zewnatrz i jest ekfektowna. Acha i wklesla jest ale i tak na okolo oka jest przezroczysta warstewka ze tak sie wyraze
bartonfink Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 Leru -> :) myslalem ze chodzi Ci o takie oczka jak np. w "for the birds" oczko bedzie zrobione dokladnie tak jak napisales wklesle na srodeczku + warstwa z przezroczystoscia i odpowiednim IRQ - to co jest narazie to wrzucilem ot tak zeby kapturek nie straszyla bialkami :D hehehhe ps. w miedzyczasie koszyczek(perzeszedl kuracje odchudzajaca - klicek wie oczym mowie ;))
sammael_at Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 ee... mozna sie jeszcze zglaszac? :))) jesli tak, to jak nazwac watek nowy, czy gdzie ? :))
bartonfink Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Jasne ze mozna :D poprostu w nastepnym poscie napisz co bedziesz robil + krotki opis
sammael_at Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 to tak, bede robil "dziewczynkę z zapałkami", raczej sceneria ponura, skulona postać marznaca na chodniku, w śniegu, pod oknem jakiegoś domu, bądź w ślepym zaułku. koncepty przedstawie kiedy tylko znajde server na ktory bede je mogl wrzucic :) aha, i badzcie dla mnie wyrozumiali ;]] update: ato wszystko tutaj wrzucac czy osobno gdzies do innego topicu?
Leru Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 hehe :) ciesze sie ze tak bedzie bo na pewno bedzie fajnie. A nie wiem czy osiagnales cos lepszego dajac takie oczka jakie widzieslimy bo straszy przepitymi oczami :D podobaja mi sie Twoje rendery, cieple i milusie. Takie jakie powinny byc w tej scenie. Przynajmniej czesciowo powinny bo raczej taki klimat nie pasuje do zlego wilka ale mysle ze nie ma sensnu chyba zmnieniac nastroju w pewnych obszarach tam gdzie w/wy zwierz by rezydowal ;)
bartonfink Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 sammael_at -> wszystko wrzucaj tutaj :) Witamy w zabawie Leru -> THX. Rendery retuszowałem odrobine w shopie - wlasnie zeby nadac im cieplejszy odcien.Gdy juz scenka bedzie gotowa - to mozliwe ze w okolicy wilka bedzie troche ciemniej - ale najpierw sprawdze ktora wersja bedzie ciekawsza possdrofki
bartonfink Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Jakoś niemoge się ostatnio zabrać do roboty - więc wykorzystalem swoja energie do napisania tutka o zrobieniu koszyka wiklinowego :) (skoro się tak podobał) Napisałem juz do Adka o dolaczenie go do kolekcji. obecnie tutek znajduje sie pod tym adresem http://republika.pl/bartonf/tutorial_koszyk/index.htm
Leru Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 eeech te lofty :D (juz mi sie niedodobrze od nich robi :P) ale tutorial bardzo fajny
sammael_at Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 no, ja tez wogole nie mam weny :/ wrzuce jutro konceppty. zabiore sie do rhoboty, i zobacymy. :) btw: fajny koszyk ;]
sanki Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 tutek jest fajny, ale popracowalbym nad ortografia. Jeden blad znalazlem, uŻytek sie powinno pisac :) szczegolnie jesli na użytek max3d to jest :) hehe
Dr0cK Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 kurcze, bardzo ladnie.... moze zdradzisz jak zrobiles tak ladny koszyczek...???? pozdrowienia
bartonfink Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 DrOcK -> hehe no przeciez wyzej masz linka do tutka o robieniu takiego koszyczka :)(Adek dostal juz wersje zip - mysle ze na dniach bedzie w dziale tutoriale) sanki -> wiem :/ niestety kiepsko z moja ortografia , a moj word cos ma skaszaniona poprawe bledow i nie wyszukal mi wiekszosci :). Napewno mniej przyjemnie bedzie sie go czytalo (tutka) ale mysle ze w tym wypadku wazniejsze jest to co mialem do powiedzenia , niz to w jaki sposob to powiedzialem :)(szcegolnie jesli chodzi o ortografie). Przy nastepnym tutku postaram sie juz poprawic. sammael_at , Klicek -> wyjezdzam na kilka dni :) macie mnie zaskoczuyc jak wroce -> do roboty :)
KLICEK Napisano 4 Sierpień 2004 Autor Napisano 4 Sierpień 2004 model wilka prawie skonczony , czas modelingu okolo 4 godzinek z hakiem , w przerwach miedzy klotniami z bartonem :) Jak myslicie robic wieksze detale jak na postac cartoonowa ? czy to w ogole ma sens ?
Leru Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 kx -> no w koncu TEN kapturek :) modelik fajny ale nie bardzo damski jak to poprzednik zauwazyl, choc moze czemu sie poddawac stywnemu patrzeniu na bajke, moze troche swiezosci nam zaserwujesz ;)
KLICEK Napisano 6 Sierpień 2004 Autor Napisano 6 Sierpień 2004 chodizlo mi troche o mapetowaty wyglad twarzy ale to sie poprawi jak wrzuce to do 3dsmaxa
sammael_at Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 okrutca, ja tez cos musze wrzucic :D tylko zachiny czasu niemialem w tym tygodniu :)) obecuje porpawe i juz zabieram sie do roboty ;)
bartonfink Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 I'm back Klicek :) co do wilka to glowka wyszla super :) bardzo mi sie podoba - reszte opini na temat wilka znasz :) Przyczepie sie jedynie do duzego palca u stopy jest zbyt plaski jak na moje oko - powinien sie hyba troszke rozplaszczac do spodu :) ale klimat jest co do kapturka -> to podzielam zdanie Leru. Skoro taka twarzyczka(meska) wyszla , to czemu tego nie wykorzystac ?? :) mysle ze moglo by to byc dosyc ciekawe - w koncu w shreku2 tez cos takiego zrobili :) zastanow sie. Co do samej postaci to moim zdaniem lapki sa za dlogie , ale to twoj concept na ta postac :) ps. kolanka tez takie golkowate troszke :) sammael_at -> czekamy :)
KLICEK Napisano 9 Sierpień 2004 Autor Napisano 9 Sierpień 2004 wreszcie jakis coments z prawdziwego zdazenia atlast :O dzieki stary widac ze wrociles :P
Predator Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 witam obywatela Klicka ponownie nie zagladalem tu ostatnio bo mialem problem z grafa i monitorem :) ale juz all right . No widze ze cos tam dlubiesz :) i powolusku cosik zaczyna sie budowac :) . Wilk jest fajny mi sie podoba :) a kapturek hehe to wyglada jak tranwestyta :) hyhyhyhyh . narazie wszystko fajnie czekam na updaty. Ten kapturek to jak niechciane zapomniane dziecko z krzyzowki mariana browara i ziuty szczekoskretnej . :P
keszelu Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 Bardzo fajna inicjatywa z ta minibitwa, chetnie bym sie dolaczyl ale obawiam sie ze 2tygodnie 3dmaxa jeszcze mi na to nie pozwola :) Czekam na dalszy rozoj sytuacji.
KLICEK Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Napisano 11 Sierpień 2004 heh pytaj sie Bartona ja jestem za zebys sie dolaczyl moim zdaniem w ciagu tej bitwy nauczysz sie wiecej niz gdybys mial sam cos dlubac
keszelu Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 hmm. Nawet nie umiem modelowac. no i nie mam neta w domu. za ok tydzien zakladam Neostrade wiec moze wtedy. aktualnie i tak wziolem sobie duzo roboty bo robie intro. taki pokoik i animacja zegarka kieszonkowego w starym stylu... bedzie trudno ale co mi tam.jak skoncze to wam pokaze to powicie co mam zmienic. W nastepnej mini bitwie napewno wezme udzial tylko mam prosbe zebyscie byli wyrozumiali.
Marcin Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 ej muminki gdzie ubdejty ? cos ta wasza bitwa marnie wychodzi ....
keszelu Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 mam jeszcze jedno pytanie nie zwiazene z tematem. skad wziac v-rey`a ?? tez czekam na updejty !!
bartonfink Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 keszelu -> co do bitwy to nikt nikogo nie zmusza , ale jesli ktos sie zdecyduje dolaczyc to napewno zapanuje wielka radosc ;) (Klicek ma razje podczas bitwy sie najwiecje nauczysz) Co do vray to google powinno pomoc :) Marcin -> caly czas staram sie znalezc jakies spoko ustawienia w vray'u(Frendera sobie odpuszcze :) - tzn takie przy ktorych pic w miare spoko wyglada - przy stosunkowo krotkim czasie renderingu) Niestety moj p3 450 Mhz niezbyt sie sprawdza w scenach indoor :/ Co do bitwy niech sie toczy wlasnym tempem - czasu jest sporo - a swiat nie sklada sie niestety tylko z maxa/grafy3D :) no moze stety :) Cos tam wydlubalem ale nie zawiele - tak jak napisalem na razie rozkminiam vray'a stoliczek nocny + swieczka + fotel(fotel do poprawki :)
keszelu Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 co do fotela to wystarczy "wyodrebnic" poszczegulne poduszki i bedzie calkiem fajne !! swieczka-swietny pomysl.!.
imprecis Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 Spoko bitewka, najlepszy jest kapturek tranwestyta ;) W sumie zero zastrzerzen z mojej strony ;)
nielot007 Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 super swietny koszyk i wogole super wilk i kaptur(ek??) super mini bitewka!!!
sammael_at Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 jejeje nareszcie znalazlem czas na zrobienie czegokolwiek :)) hyhy, ale akurat wyjezdzam :D jak wroce w czwartek, to wam wrzuce pierwsze skriny. zmienilem troszke zalozenie, i bedzie to raczej czarnoksieznik z krainy oz, nioz dziezwczynka z zapalkami :) ale i tak bedzie jazda :P [ sorx ze tak dlugo nic nie robilem ]
Leru Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 barton_fink -> kazdy render jest tak samo fajny, cieply i mily w odbiorze, klimat cute naprawde Ci swietnie wychodzi i bardzo sprawnie kolorki dobierasz. Jestem pod wrazeniem :)
bartonfink Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Leru->Big THX :) Ponizej -> zabralem sie znowu za kapturka :) strasznie dlugo mi szlo ukladanie materialu ale mysle ze efekt jest fajny (poprawki i tak trzeba bedzie naniesc :) Kilka pytań : 1. Co sądzicie o takich wloskach (chodzi mi o warkocze)- czy beda wygladaly ok - czy moze jednak zrobic tak jak na orginalnym concepcie ?(oczywiscie fryzurka to narazie prowizora) 2.Czy kapturek nie jest zbytnio baniakowaty przez ta spodnice? - wydaje mi sie ze takie przerysowane niemowlece proporcje beda ok Co sadzicie ? Ps. wiem wiem przepite oczy ;)
Krzysiek Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Witam, wg mnie kapturek bardzo fajny, to co rzuca sie najbardziej w oczy, to to w jaki sposob warkocze wychodza z tego kapturka, chyba ze sa tam specjalne dziury :D, a takze spod koszyka, ktory chyba takze powinien byc wiklinowy. Oglonie postac bardzo przyjemna, swietnie utrzymany bajkowy styl, oby tak dalej. Pozdrawiam
Wacman Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Wszystko super jak narazie :] Bardzo mi sie podoba; kapturek z pelerynka bardzo ok. Warkocze niefajnie przechadza przez kaptur, troszke pretnsjonalne nawet jesli sa tam dziury. Twarz jeszcze rozjasnij bo teraz to mi przypomina jedna z dziewczynek utopionych w Japonskich horrorach ;)
kx Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 ale chyba jak by miala normalniejsze oczy takie male to by lepiej wygladalo :) ale to tylko takie przypuszczenia
Rekomendowane odpowiedzi