Napisano 26 Lipiec 200420 l Męczę się i męczę a rendery jak wychodziły ciemne tak wychodzą. Nie wiem jak to poustawiać, żeby uzyskać dobre oświetlenie, w dajmy na to pokoju. Może ktoś będzie mi w stanie coś podpowiedzieć na temat działania *sky light*.
Napisano 26 Lipiec 200420 l Sky light w Brazilu, przy ustawieniach domyślnych tworzy rozproszone oświetlenie globalne, o kolorze niebieskawym i natężeniu 1,0... Cóż mogę Ci poradzić... sam sky light do oświetlenia pokoju nie wystarczy... (może by i starczył w jakiejś ekstremalenej sytualji ale mija się z celem)... Jak masz za ciemno to podbijasz siłę Sky Lighta... trudo wyczuć gdzie leży twój problem.. możesz rzucić jakiegoś screena?
Napisano 26 Lipiec 200420 l Kris_R nie rozpedzaj sie bo troszke nie masz racji..znazy nie do konca niech kolega napierw nauczy sie zadawac pytania i umiejetnie pisac na forum..czyli podac ustawienia ,wkleic render itp.. nie jetesmy wrozkami i nikt nie wie co tam naustawiales PieczaRR'rze samo skylight nie zalatwia sprawy FotoAs
Napisano 26 Lipiec 200420 l Dawno już nic brazil'em nie robiłem, ale ogólne zasady chyba są wszędzie takie same. Jeśli ten pokój to zamknięte pomieszczenie (+ ewentualne okna), to sam skylight tego nie oświetli. Jeśli oświetlenie ma być sztuczne, daj źródła światła w środku pomieszczenia, jeśli światło ma być dzienne, wpuść je przez okno używając fotonów. Więcej mozna powiedzieć dopiero po spełnieniu warunków fotoas'a :)
Napisano 26 Lipiec 200420 l Pieczarka - nie łam się... niektórzy rozpracowują brazila już dłuuuuuuuugo, a nadal wszystkiego nie wiedzą :)
Napisano 28 Lipiec 200420 l Autor Dzięki za wszystkie odpowiedzi, w sumie to dałem sobie spokój ze sky light-em i zacząłem oświetlać fotonami tak jak sugerowaliście.
Napisano 28 Lipiec 200420 l Skylight przy odpowiednich ustawieniach też moze okazać się pomocny..niestety wtedy czas renderu takiego interioru wzrośnie zupełnie niewymiernie do jakości.. :)
Napisano 4 Sierpień 200420 l sure sure M@ti polejcie temu panu :) dobrze prawi Niechaj sie ludziska naucza roznicy miedzy skylight a oswietlaniem..bo to troszke inne bajery sa. Fotony to tez nie jest oswietlanie , tylko takie cosik co pomaga swiatelku nie zabladzic w katach i zakamarkach :) pozdro FotoAs