fiszkas Napisano 12 Maj 2012 Napisano 12 Maj 2012 Witam, mam pewien problem z uzyskaniem w miarę dobrej jakości ognia i nie wiem co jest tego powodem. Przykład: http://img502.imageshack.us/img502/6605/firelow.jpg Spacing mam ustawiony na 0.3 więc chyba nie to :/
danilo2 Napisano 12 Maj 2012 Napisano 12 Maj 2012 brak cienia - włącz shadow mapy (nie znam sie na fume, ale powinno takie cos tam byc), nałóz na nie rozmycie delikatne. Do tego sss na dym i bedzie git :)
fiszkas Napisano 12 Maj 2012 Autor Napisano 12 Maj 2012 Właściwie są włączone cienie, rozmycie chyba nic nie da do jakości. A sss (subsurface scattering)??? bo nie do końca wiem o co w tym chodzi ;p
danilo2 Napisano 12 Maj 2012 Napisano 12 Maj 2012 rozmycie na shadow mapy jak juz je wlaczysz, jezeli sa to ich nie widac.
fiszkas Napisano 12 Maj 2012 Autor Napisano 12 Maj 2012 Nie do końca wiem o co chodzi, niby mam światło z włączonym cieniowaniem Ray Traced Shadows. Ale wydaje mi sie, że to nie w tym rzecz. Spróbuję jeszcze zrobić to co mówisz, ale niech ktos mi powie gdzie to mogę włączyć ;p
beny Napisano 12 Maj 2012 Napisano 12 Maj 2012 1. Sama informacja o spacingu nic nie daje - musisz podać rozmiar grida. Przyzwoity mieści się mniej więcej w cubie 300x300x300. 2. Albo coś zakombinowałeś z rampem koloru ognia albo masz zeskalowany grid - bo masz jakieś paskudne artefakty. 3. Cieni nie masz tak jak danilo2 powiedział. Może i cienie masz włączone ale nic ich u Ciebie na pewno nie generuje. A jak generuje to nie masz podłączonego do grida fume'a.
fiszkas Napisano 12 Maj 2012 Autor Napisano 12 Maj 2012 Rozmiary grida to 206x206x376 A właśnie nie wiem czy tak ma być, bo odcień wybieranego kolory różni się od koloru na gradiencie, tak ma być? A gdzie mam podłączyć dokładnie shadow do grida? Bo Światło jest dodane do fumefx.
fiszkas Napisano 13 Maj 2012 Autor Napisano 13 Maj 2012 Sorry, że pisze post pod postem, ale czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak mogę dodać te cienie?
kosaprzemo Napisano 13 Sierpień 2012 Napisano 13 Sierpień 2012 kilka podstawowych szczegółów. Dodałeś światło do fuma? zaznaczyłeś w zakładce renderingu (w fumefx) recive shadows i cast shadows? i jeszcze ustaw w ustawieniach światła w zakładce shadows atmospheric shadows czy coś takiego
Rekomendowane odpowiedzi