Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ku mojemu zdumieniu dostałem ostatnio maila z informacją o privie na max3d. Dłubanie w 3d zarzuciłem już parę ładnych lat temu i ten priv mnie nieco zaskoczył. Zalogowawszy zacząłem sobie przeglądać i się okazało, że jest na max3d dział Fotografia... Pomyślałem, że w takim razie, zmienię mój status ze statystycznej martwej duszy na nieco bardziej aktywny.

Moje porzucenie 3d i przejście na fotografię ma w sumie prostą przyczynę. Otóż wolę prawdziwe dziewczyny od elektrycznych :). Ale dosyć tego wstępu przydługawego, zapraszam na moje gnioty:

Unleashed

dsc01418edit.jpg

Lwica, nieoswojona

81315388.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 3,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zmień nazwę wątku, szkoda kalać tak bezczelnie samego siebie i piękne jak widać modelki:) Dystans do własnych prac, ważna sprawa, ale bez przesady, hehe.

Nie znam się za bardzo na fotografii, ale bardzo podoba mi się to co pokazujesz. Dobre światło, kadr (choć w pierwszym coś nie pasuje, minimalnie mogłoby pójść w prawo)

Mile widziane info czym robione - body, szkło, nastawy, oświetlenie.

Pozdr

Napisano

W pierwszym panuje klimat hollywood lat 40 (ta kontra, ehh;) ). W drugim IMO właśnie kontry brakuje. Poza tym kadry jakieś dziwne - komponuj na ratio 0,692 - przycinanie zdjęć w innych proporcjach trochę wprowadza chaos (pomijam zdjęcia w kwadracie czy panoramy).

Napisano
  • Autor

Touch, to jest tak, że taka tradycja. Gnioty to gnioty to gnioty i już :)

Troszkę nie rozumiem tej uwagi o kadrowaniu do 0.692, mógłbyś to rozwinąć? Żaden z moich aparatów nie robi takich zdjęć, najbliżej byłoby do małego obrazka ale też nie dokładnie. To zdjęcie jest przycięte do 8x10, chyba najbardziej tradycyjnego kadru jaki można sobie wyobrazić - jestem pewien że Ansel Adams byłby zaskoczony uwagą o chaotycznym kadrze...

Danielu, postaram się trochę pognieść w dobrym stylu... chociaż tutaj akurat to twoje prace są bardziej na miejscu niż moje, odwrotnie niż tam ;)

A żeby nie nabijać po próżnicy, jeszcze jeden na dobry początek dnia:

Natura światła

dsc00867edit2.jpg

Napisano

wstawiaj jak najwięcej...!!!... bo czasy są śmieszne wszyscy mają kilka aparatów... ale mało kto jest w stanie doprowadzić jakikolwiek kadr do końca chyba dlatego że jest to teraz możliwe i dostępne dla każdego... taka łatwizna....:))).

żachęcam Cię także do pokazania Twoich praz na FotoFerii.pl... jedyny portal foto i kijem i marchewką... polecam...!!!

Napisano
  • Autor
  dziadek3D napisał:
wstawiaj jak najwięcej...!!!... bo czasy są śmieszne wszyscy mają kilka aparatów... ale mało kto jest w stanie doprowadzić jakikolwiek kadr do końca chyba dlatego że jest to teraz możliwe i dostępne dla każdego... taka łatwizna....:))).

żachęcam Cię także do pokazania Twoich praz na FotoFerii.pl... jedyny portal foto i kijem i marchewką... polecam...!!!

Z fotoferii mnie wyrzucono po dwóch dnich. Administracji nie spodobał się nick, jaki sobie wybrałem, "gniotorobot" ;)

Napisano

Mały obrazek to właśnie 0.692. Cyfra jest chyba nieco szersza. Chodzi o to że obrazki są przycięte do dziwnych proporcji. Ostatnie ekstra;)

Napisano
  • Autor
  Lucek napisał:
Mały obrazek to właśnie 0.692. Cyfra jest chyba nieco szersza. Chodzi o to że obrazki są przycięte do dziwnych proporcji. Ostatnie ekstra;)

standardowa klatka filmu 35mm to 36x24mm, proporcje 3/2 :) Ale nieistotne - nie przycinam do dziwnych proporcji, tylko do takich które pasują do koncepcji - w tym wypadku byłoby dziwnie z ciasnym cięciem po bokach i dużymi pustymi obszarami na górze i dole. Stąd cięcie do 4x5, baaardzo tradycyjnego formatu :)

Napisano

No dobra - to twoje zdjęcia;) Mi brakuje właśnie światła nad głową - jakoś tak ciasno mi w tych kadrach.

Napisano

na FF jest ostro ale można sobie poradzić.... ja notoryczny banita ciągle tam jestem i wywalczyłem sobie pozycję pracami... a za pyskowanie nie w tonie 30-latków nigdzie nie jestem lubiany... ale to chyba oczywiste....:))))... wróć i im dowal pracami... masz potencjał...!!!

Lucek.... daj sobie spokój z nauczaniem... fotografia to nie render.... :)))