Napisano 27 Lipiec 200420 l Ponieważ animacja weszła do dystrybucji możemy już się pochwalić. Qualcomm zamówił u nas cztery sceny przedstawiające to samo a mające się różnić ilością poligonów i zaawansowaniem technicznym (użycie shaderów, ilość świateł, particle itp.) do materiałów reklamujących możliwości najnowszej generacji komórek jeśli chodzi o grafikę 3d. Na screenie widać jak wg. nich będą mogły wyglądać gry na komórki czy raczej małe konsole podobne do ngage za jakieś pół roku. Scena z wioską hobbitów to debiut Kaśki w 3d- po raz pierwszy nie tylko teksturowała ale i wymodelowała całość sceny.
Napisano 27 Lipiec 200420 l No jesli modelowala po raz pierwszy to jestem pod wielkim wrazeniem. Wogole jestem pod wrazeniem jesli tak maja wygladac gry na komorki :D
Napisano 27 Lipiec 200420 l qll, wypasiona trawka na tym drugim obrazku :) Kiedy te cacka maja wejsc do sprzedazy ?? No i gratuluje b. udanego debiutu ;)
Napisano 27 Lipiec 200420 l Autor Tak, modelowała pierwszy raz. Wczesniej przez dwa lata robiła tekstury. Kiedy komórki wejdą- nie wiem- mówiąc szczerze mi ciągle nie chce sie wierzyć że tak faktycznie to bedzie wyglądało. W każdym razie w maksymalnej rozdzielczości ciągnie ponad 30 tysiecy trojkątow w real time, za to pamiec ma mizerną no i wyswietlacz żałosny.
Napisano 31 Lipiec 200420 l taka grafika na komrokach za pol roku ? chyba cos ci sie pomylilo, jesli taka grafika bedzie a komorkach za 2 lata to bedzie dobrze, to co tu widze to dosc duzo szczegolow sama trawka sporo a do tego jest full antialiasing tak tak mow napewno w to uwierze
Napisano 1 Sierpień 200420 l heh u nas niewiadomo jak z tym będzie ale w Japoni to takie rzeczy to pewnie już normalka (nawet na pewno). Poza tym RK napisał, że "małe konsole", a przecież jest np PSP (playstatio portrable) i tez podobna zabawka Nintendo wa wejść na rynek. Takie rzeczy niosą ze sobą wiele możliwosci i mocy obliczeniowej. link do PSP http://www.us.playstation.com/pressreleases.aspx?id=207 Wiec mysle ze mozna spokojnie powiedziec ze to juz jest. A render bardzo przyjemny :) choc trawa w istocie jest ladna to tej mocy pewnie tez by troche potrzebowala co ? :)
Napisano 1 Sierpień 200420 l Autor @Jagoda- dostaję zamówienie z konkretnymi specyfikacjami technicznymi od Qualcommu który raczej wie co mówi i wobec którego jestem szara myszka. Dostarczam mu modele i shadery starając się żeby był jak najbardziej zadowolony a to czy specyfikacje są prawdziwe i czy mówi prawdę zastanawia mnie dużo mniej. Jedyne co mogę zrobić (tez zresztą wyłącznie za pozwoleniem zamawiającego) to przekazać informację dalej. Chcesz- wierz, nie chcesz- absolutnie nie ma przymusu. @Leru- no przyznam szczerze że u mnie trawę symulowałem tylko częściowo bo emulator nie wyrabiał- dopiero jak przysłali screeny to zobaczyłem jak to tak naprawdę wygląda po ukończeniu. Podobnie zresztą było z kiecką dziewczyny. Nie wiem jak to jest robione od strony implementacji całości na niedużej było nie było pamięci- mogę tylko podejrzewać że nadrabiają braki ilością procesorów.
Napisano 1 Sierpień 200420 l wow pocket render farm ;) a praca slodka. ladne kolory, mily klimat, gustowna estetyka. pokazesz wiecej?
Napisano 1 Sierpień 200420 l Autor @SansSerif- Niewiele wiecej jest szczerze mówiąc. To co akurat my robiliśmy to przelot kamery dookoła wioski hobbitów (różnice w zarządzaniu geometrią przy różnych rodzajach LOD-u i dziewczyna na skarpie przy zachodzie słońca czyli shadery- materiał i trawa. Jak tylko dostanę avik z demo który szykują- oczywiście podeślę, chociaż jak znam życie oni zaprezentują go jako pierwsi- inaczej nie miałoby to sensu.