Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim !

Pracuje nad projektem ktury wymaga prekalkulacji (animation prepass > rendering) i to wszystko wykonuje na kilku komputerach w disturbed rendering.

Na początek obliczam irradiance + LC = (animation prepass) sieciowo w (DR)i tu wszystko poprawnie się przelicza i zapisuje do .vrmap.

Schody zaczynają się w momencie gdy przychodzi do przeliczania Irr + .vrmap bez LC - (aniamtion rendering) w (DR) ponieważ komputery (slave'y) jak by nie widziały .vrmap'y... http://img256.imageshack.us/img256/1719/animationprepass.jpg

Czy to możliwe, że vray nie jest zdolny by przeliczać Irr i .vrmap'y w disturbed rendering ?

Z góry dziękuję za pomoc...

Max Design 2012, VRay 2.0

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Tak przelicza się ale w pierwszym pasie (animation prepass) a jak dochodzi do przeliczania (animation rendering) to slave'y ładują vrmape i nagle pokazują komunikat not responding... http://img256.imageshack.us/img256/1...ionprepass.jpg wiesz może o co w tym biega ?

Katalog z vrmap jest udostępniony może trzeba w inny sposób wskazać ścieżki ?

Napisano

nie wiem gdzie masz zapisane plik .vrmap ale musisz podac do niego sciezke sieciowa.

zakladam ze komputer na ktorym jest .vrmap to PC1

w chwili obecnej masz

C:\USER\test.vrmap

vray szuka mapy w folderze na dysku C: komputera na ktorym proboje renderowac a powinno byc

\\PC1\USER\test.vrmap

vray laduje mape z komputera na ktorym jest zapisana.

zanim zaczniesz renderowac wskaz sciezke sieciowa do zapisu i odczytu .vrmap

Napisano
  • Autor

To może dziwnie zabrzmieć ale nie bardzo wiem gdzie tą ścierzkę podać bo w asset tracking nie mam .vrmap czy możesz mi podpowiedzieć gdzie dokładnie ją wpisać, będę wdzięczny za pomoc.

Napisano

tam gdzie podajesz sciezke to zapisania i ladowania mapy.

teraz masz On render end > Auto save: C:\USER\test.vrmap a powinno byc \\PC1\USER\test.vrmap

oczywiscie folder USER musisz najpierw udostepnic (z prawami odczytu/zapisu) a pozniej do niego nawigowac poprzez siec lokalna czyli kiedy klikasz "Browse" zamiast wybierac C:.... wybierasz Siec > "twoj komputer" \ "udostepniony folder" \

pozniej kiedy robisz Animation (rendering) robisz dokladnie tak samo i podajesz sciezke sieciowa.

wyobraz to sobie to tak ze masz plik .jpg na dysku C: np. C:\test.jpg, jesli zrobisz do niego skrot na pulpicie i go klikniesz to otworzy sie twoj plik .jpg ale jesli ten skrot skopiujesz na inny komputer i sprobojesz go uruchomic to pojawi sie blad informujacy, ze nie mozna znalezc pliku bo skrot odwoluje sie do lokalnego dysku C: komputera na ktorym zostal uruchomiony a tam nie ma pliku test.jpg. Jesli uzyjesz sciezki sieciowej (np. \\PC1\C\test.jpg) to ten sam skrot zadziala na kazdym z komputerow w sieci lokalnej (oczywiscie jesli maja prawa do pliku).

Edytowane przez t0m3k