Napisano 2 Czerwiec 201212 l Witam forumowiczów. Otóż mam taki problem. W 3ds maxie design 2010 i Vray 2.0 przy renderowaniu kilku obrazków przy użyciu Bath Rendera, coś się zepsuło i renderuje tylko jedno ujęcie i Bath render staje, nie renderuje dalej następnych ujęć, wyskakuje błąd: " unhandled exception broadcasting notify post render / last marker is at./src/vray.cpp line line 421 vray free data () clearing render settings " Zapisuje tą grafikę w folderze, lecz nie przeskakuje dalej. Próbowałem do pustej sceny zamergować elementy, od nowa poustawiać i wciąż to samo. Spotkał się ktoś z takim problemem? Bo traz będę musial kwitnąć przy kompie i ręcznie renderować z 15 kamer ręcznie włączać :((((((((((
Napisano 2 Czerwiec 201212 l Bath render? Renderer stworzony tylko do łazienek? ;) Rozumiem że chodzi o batch render. Renerujesz z kamer maxowych czy vrayowskich?
Napisano 2 Czerwiec 201212 l nie wiem co może być przyczyną ale zanim znałem batch render, renderowałem takie rzeczy z animowanej kamery. może Ci się przyda jeśli nie rozwiążesz swojego problemu: tworzysz nową kamerę i przy użyciu Auto Key (skrót N) zmieniasz jej pozycję w kolejnych klatkach - najwygodniej jest kopiować współrzędne z już istniejących kamer. trzeba pilnować ogniskowych i innych ustawień żeby nie było później zdziwienia. po ustawieniu tych 15 klatek, w ustawieniach rendera w Time Output ustawiasz Range (lub Frames i wklepujesz klatki z pozycjami kamery). w Render Output ustawasz folder zapisu i na końcu na samym dole ustawień w View wybierasz swoją kamerę i blokujesz kłódką. powinno działać jeśli czegoś nie pominąłem. minus jest taki że zapisuje gołe rendery bez korekcji gammy i kolorów jeśli z nich korzystasz na co dzień, ale w batchu jest chyba to samo powodzenia