Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej.

Jak u Was działa futro w LW 11.0.1 bo u mnie fatalnie generalnie nie mogę ruszyć tego albo wywala LW albo renderuje się katastrofalnie długo.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

raczej katastrof nie bylo i na pewno sprawniej niz w cinemce.

ale to bardziej zabawa, nie pracka!!!

Aaa - katastrofy i koszmary czasowe nawet przy pojedynczym powierzchniowym!!!

Przy tych swiatlach nalezy sobie darowac ichyba lepiej wlaczyc tvn z polsatem lub cóś takiego ;)

Napisano
  • Autor

nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź ale dziwną rzecz zauważyłem, zainstalowałem stare poczciwe LW 9.6.1 bo ostatnio w tej ver. robiłem futro a używam głównie tej opcji do robienia wszelkiego rodzaju pędzli - sprawdza się znakomicie i FiberFX w LW11 zaczął śmigać i przestał stwarzać jakiekolwiek problemy trochę też podgrzebnąłem w modele więc tak na 100% nie jestem tego pewien ale zaczęło hulać jak należy

Cinema nie znam ale poważnie jest tak tam słabo z Futrem ?

Napisano

mam porownanie z R11 do 9,6 moze teraz przy 13 jest lepiej. Generalnie chcialam napisac, ze bawiac sie fiberem nalezy unikac swiatel typu area - katastrofa czasowa!

ale bylo juz pozno ;)

Napisano
  • Autor

a to wiem, generalnie w LW światła to katastrofa czasowa, głównie używam paneli Lumi a światła tylko dla efektu specular

Edytowane przez artzgodka

Napisano

super, dawno tu nie zagladalem, a trafila sie pracka siersciowa :)

i :( dopiero teraz wchodze w ten temat.

Z tego co udalo sie juz doswiadczyc na wlasnej skorze to nie wolno zostawiac wylaczonej opcji w panelu gdyz LW uwala sie podczas renderingu!

Wiec zapisuje ustawienia do pliku i usowam go z listy!

A tak mega swietna zabawa i bardzo wkreca :)

Napisano
  • Autor

albo chodzi o kobiece podejście to tematu albo moją nieznajomość LW, bo znów nie rozumiem, co gdzie zapisujesz i co usuwasz z listy?

Napisano

zastanawiam sie, czy sam siebie jeszcze rozumiem... :/

Chcac wyrenderowac siatke bez wlosow, siersci musze usunac calkowicie fiber z panelu pixel filter sama dezaktywacja powoduje uwalenie sie LW podczas renderingu. A ustawienia fibera zapisuje do osobnego pliku.

[ATTACH=CONFIG]86628[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]86629[/ATTACH]

Napisano
  • Autor

a to jasna sprawa, myślałem, że znalazłaś jakiś "myk" poprawiający rendering futra w LW