Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Tak jak w temacie, mam problem odnośnie ruchu kamery.

Kamera jest animowana ręcznie (nie idzie po ścieżce) i chciałbym odwrócić jej ruch, tak by szła od końca a nie od początku.

Oczywiscie najlepiej zrobić to od początku, ale niestety problem polega na tym że musze coś dorenderować do sceny i musi iść od tyłu żeby dobrze wyglądało. Ktoś zna jakiś sposób na to? Jeśli tak to bardzo dziękuje za odpowiedź.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Niestety to mnie nie urządza, ponieważ musze "odwrócić' ruch kamery w maxie.

Napisano

Proste ;) Zanzaczasz wszystkie kanały mnożysz je * -1 wtedy masz wszystkie wartości dodane i ręcznie przesuwasz albo piszesz prostą funkcje która dodaje do każdej klatki długość timelin'a + 1

Ew. możesz i przesłać scene(sama zaanimowana kamera w .fbx, a ja Ci to zrobię ;) )

Edytowane przez legomir

Napisano

Zamiast kombinowac jak legomir radzi otwierasz dope sheet. Nastepnie na liscie konrolerow z lewej strony wybierasz swoja kamere, pozniej z paska narzedzi w dope sheet wybierasz Selec time (ikonka zegarka z kursorem, nastepnie przeciagasz w dope sheet zakres czasu ktory chcesz odwrocic, jak juz zaznaczysz wciskasz narzedzie reserve time (ikonka zegarka ze strzalka w lewa strone) i gotowe... job done ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi.

Piona ;)