Skocz do zawartości

Kaplica "Votum Aleksa" w Tarnowie nad Wisłą

gregory

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przedstawiam kolejne renderki które powstały w wyniku oczyszczania dysku i dokańczaniu nieskończonych modeli:) tym razem wnętrze kaplicy "Votum Aleksa". Model powstał dość dawno temu i po kilku przymiarkach do jego skończenia przepadł gdzieś na dysku, aż do teraz:D Mam nadzieję że się spodoba.

soft - max, vray, ps :D

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania:P

kaplica.png

renderkrzya.png

renderlampa.png

Edytowane przez gregory

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hejka, dzięki za za komentarze i pozytywny odbiór :D:D:D po nich już nabrałem ochoty na kolejną prace:D

FF: obecnie dioda LED może świecić całą gamą barwną wiec kolor oświetlenia można dobierać swobodnie:)

Fargate: naturalną cechą drewna jest występowanie sęków, szczególnie jeśli chodzi o drewno sosnowe jak w moim przypadku, i napewno trudno Ci będzie znaleźć 2 takie same sęki czy 2 takie same deski, każda belka był teksturowana osobno tak by zminimalizować powtarzalność teksturki:)

Pozdrawiam:D

To zwracam honor :) Jednak odniosłem takie wrażenie (powtarzalności) właśnie przez te sęki :) Jest ich za dużo jak dla mnie (sugeruje niskiej jakości drewno co średnio mi pasuje w kaplicy) nie twierdze ze ich tam nie powinno być ale gdyby było o 1 czy 2 mniej na teksturce imho było by lepiej. Mógł byś też poprawić mapki spec i bump. Tylko nie myśl że się czepiam :) Scenka jest bardzo fajna tylko szukam co można by jeszcze poprawić :)

Edytowane przez Fargate

Sosna ma to do siebie, że dużo sęków właśnie jest :) Najbardziej podoba mi się pierwsze ujęcie. Kolorystyka fajna , fajne światełko, wszystko pozytywnie. Brakuje może trochę jakiegoś detalu , bo tak trochę pusto tam, ale pewnie taki projekt.

Fargate: z pewnością można by było jeszcze wiele poprawić, ale ta scena dała mi trochę w kość (szczególnie oświetlenie, bo może tego nie widać ale ta kaplica to "tunel" z jednym oknem) jestem zadowolony z efektu i raczej już nie wrócę do tego modelu:)

NV: Tak jak mówisz, projekt wyjątkowo surowy ale chyba to dodaje mu uroku i w pewnym sensie tajemniczości:P

Pozdrawiam:D:D:D

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności