Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Z forum Warsztat.gd (nastawionego mocno programistycznie i lekko designersko) wyszedł pomysł zorganizowania ankiety zbierającej przydatne informacje o polskiej społeczności twórców gier. Chciałbym, by w ankiecie wzięła udział jak największa licza osób :)

Na razie zbieram listę pytań i odpowiedzi. Znajdziecie ją w tym arkuszu na Google Docs.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Asf7otnD-QKBdHhGeVA0bld6Z0pyZ1NqSnVTbFlCVnc#gid=0

Staram się tak zbudować ankietę, by wyniki dały nam konkretne wnioski. Np. "3/4 twórców nigdy nie brało udziało w projekcie zespołowym". Za nieistotne uznaje informacje czysto statystyczne, np. "30% ma procesor czterordzeniowy".

Jestem otwarty na wszelkie komentarze i chęć pomocy :)

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zamiast Design może raczej Game design? Art Director czy graficy koncepcyjni to też dizajnerzy w końcu. :P

Modowane gry prędzej jako tytuły do wpisania ręcznie, tego przecież masa jest. Gdzie Q3A i HalfLife? ;)

Proponuje rozdzielić na softy 2d i 3d bo jeszcze wyjdzie że w polsce nie robi się prawie wcale gier 3d bo koncepciarze i graficy od GUI nie znają 3dsMaxa. ;)

Lista softów graficznych- Proponuje dodać do 2d: Alchemy, Corel Painter. Do softów 3D: XSI, Lightwave, Cinema4d, Modo, Mudbox, 3dCoat, Sketchup i Wings3d. Do obu grup oczywiście dodatkowo "Inne" za zaptaszenia i żeby się wpisywało w okienku Painta czy inne specjalistyczne softy.

Napisano
  • Autor

Okey dokey. Naniosłem twoje poprawki :) Mam nadzieję, że o to chodziło ;)

Przy okazji wypisałem zwyczajnie najpopularniejsze gry do modowania. Chodzi o wyłowienie trendów, nie wypisywanie wszystkich gier, jakie ludzie modują. Bo są ich setki ;)

Napisano

Pytania są czysto do programistów i na nich nastawione. Nie można było zrobić sekcji dla grafików i programistów i innych oddzielnie?

Napisano
  • Autor

Są oddzielne strony na specjalizacje. Starałem się, by większość pytań była ogólna.

Nie miałem zbyt wielu propozycji ze strony grafików, dlatego ta część jest dość biedna ;]

Chętnie poczytam, jakie interesujące opcje można by dodać. Użyłbym je w następnej ankiecie :) W tej jest już po ptokach niestety...