Napisano 31 Lipiec 200420 l Mam problem.Robię kopie obrazu ,czasu mam mało.Kopia miała być duża i tania.100x150cm.Skończyłem ale po pokryciu werniksem część ma większy połysk a część mniejszy (bardziej wsiąka- inny rodzaj acryla pewnie).Jak zrobić żeby było równo i jakoś to wyglądało. Jakbym kiedykolwiek w życiu malował ,to wiedziałbym Czy mozna połączyć jakiś lakier?może wodorozcieńczalny?Nie chciałbym spieprzyć sprawy. Dzięki za szybką pomoc. Muszę skończyć jutro najpóżniej. Ps.To z przed dwóch dni. http://www.geminus.tech.bydg.pl/lenin.jpg
Napisano 31 Lipiec 200420 l Wdzieczna tematyka Ci sie trafila :) W kwestii o ktora pytasz nie pomoge niestety.
Napisano 31 Lipiec 200420 l Powierzchnia nie musi byc chyba jednolicie polyskliwa? To nawet dodatkowy plus jesli jest nie swieci sie wszystko jednakowo. Osobiscie nie cierpie werniksu w ogole, co w tym fajnego ze obraz swieci sie jak psu jajca, przeszkadza to tylko w ogladaniu bo wszystko sie w nim odbija, zreszta akryl sie obywa doskonale bez werniksow. Zawerniksowales, zrob to jeszcze raz jak przyschnie.
Napisano 31 Lipiec 200420 l a ja uwielbiam jak sie swieci :) 1. sa rozne werniksy: do garb olejnych i do akryli 2. sa rozne werniksy: glossy, satin, mat 3. werniksujemy tylko wyschniete malowidlo. koniecznie w pozycji horyzontalnej. 4. na tak duza powiezchnie duzo bedzie trzeba werniksu. 2-3 warstwy koniecznie nakladane po calosci. kolejna warstwa werniksu tylko na wyschnieta poprzednia warstwe.
Napisano 1 Sierpień 200420 l Autor Leander,Biglebowsky,SansSerif - dzięki Jakoś sie uporałem.Tematyka mnie też rozłożyła ,nie sądziłem że będę zaczynał od lenina :).Ale biorę co życie przynosi i ... uczę się. Wczoraj był stary znajomy,który uczył kiedyś plastyki w szkole i powiedział że nie podjąłby sie tego.Ja biorę wszystko co mnie bawi i uczy.Dziś lenin jutro mogą być freski w Egipcie bez znaczenia.Byle nie pisanki - chociaż to też kwestia ceny i dla kogo ;). O następnych prackach powiadomię,póki co może wrócę do speedów Jeszcze raz dzięki. Ps.posiłkowałem się małą fotką 13x18cm i nic więcej nie udało mi sie wycisnąć. http://www.geminus.tech.bydg.pl/lenin1.jpg
Napisano 2 Sierpień 200420 l Ta, sam jestem Ciekawy z jakiej okazji Lenin:) ale czemu nie, temat chociaz malo subtelny i traci myszka calkiem ciekawy, szczegolnie gdyby mozna bylo sobie pofolgowac i nie isc w patetyczna stylizacje socrealizmu.
Napisano 3 Sierpień 200420 l Autor Witam. Chyba ostatnia wiedomość i mozna temat zamykać. Udało sie wypośrodkować.Świeci sie ,ale nie jak psu na szczęście. Odpowiedż dla kogo "Lenin" jest bardzo prosta - MOSKWA :) "Moskwa"-nowo powstały pub w Bydgoszczy. Klient zadowolony.I o to chodzi. Pozdrawiam wszystkich.
Napisano 3 Sierpień 200420 l super zlot w bydgoszczy... mi pasuje ;-D... a propo pubu to w ktorym miejscu jest bo ostatnio wypadlem z obiego ;-p co do samego lenina to wyszedl ladnie i bede go musial zobaczyc w rzeczywistosci bo fotka na kompie nigdy nie odda w 100% tego co jest naprawde ;-)