Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem.Robię kopie obrazu ,czasu mam mało.Kopia miała być duża i tania.100x150cm.Skończyłem ale po pokryciu werniksem część ma większy połysk a część mniejszy (bardziej wsiąka- inny rodzaj acryla pewnie).Jak zrobić żeby było równo i jakoś to wyglądało.

Jakbym kiedykolwiek w życiu malował ,to wiedziałbym

Czy mozna połączyć jakiś lakier?może wodorozcieńczalny?Nie chciałbym spieprzyć sprawy.

Dzięki za szybką pomoc.

Muszę skończyć jutro najpóżniej.

Ps.To z przed dwóch dni.

http://www.geminus.tech.bydg.pl/lenin.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Powierzchnia nie musi byc chyba jednolicie polyskliwa? To nawet dodatkowy plus jesli jest nie swieci sie wszystko jednakowo. Osobiscie nie cierpie werniksu w ogole, co w tym fajnego ze obraz swieci sie jak psu jajca, przeszkadza to tylko w ogladaniu bo wszystko sie w nim odbija, zreszta akryl sie obywa doskonale bez werniksow.

Zawerniksowales, zrob to jeszcze raz jak przyschnie.

Napisano

a ja uwielbiam jak sie swieci :)

1. sa rozne werniksy: do garb olejnych i do akryli

2. sa rozne werniksy: glossy, satin, mat

3. werniksujemy tylko wyschniete malowidlo. koniecznie w pozycji horyzontalnej.

4. na tak duza powiezchnie duzo bedzie trzeba werniksu. 2-3 warstwy koniecznie nakladane po calosci. kolejna warstwa werniksu tylko na wyschnieta poprzednia warstwe.

Napisano
  • Autor

Leander,Biglebowsky,SansSerif - dzięki

Jakoś sie uporałem.Tematyka mnie też rozłożyła ,nie sądziłem że będę zaczynał od lenina :).Ale biorę co życie przynosi i ... uczę się.

Wczoraj był stary znajomy,który uczył kiedyś plastyki w szkole i powiedział że nie podjąłby sie tego.Ja biorę wszystko co mnie bawi i uczy.Dziś lenin jutro mogą być freski w Egipcie bez znaczenia.Byle nie pisanki - chociaż to też kwestia ceny i dla kogo ;).

O następnych prackach powiadomię,póki co może wrócę do speedów

Jeszcze raz dzięki.

Ps.posiłkowałem się małą fotką 13x18cm i nic więcej nie udało mi sie wycisnąć.

http://www.geminus.tech.bydg.pl/lenin1.jpg

Napisano

Ta, sam jestem Ciekawy z jakiej okazji Lenin:) ale czemu nie, temat chociaz malo subtelny i traci myszka calkiem ciekawy, szczegolnie gdyby mozna bylo sobie pofolgowac i nie isc w patetyczna stylizacje socrealizmu.

Napisano
  • Autor

Witam.

Chyba ostatnia wiedomość i mozna temat zamykać.

Udało sie wypośrodkować.Świeci sie ,ale nie jak psu na szczęście.

Odpowiedż dla kogo "Lenin" jest bardzo prosta - MOSKWA :)

"Moskwa"-nowo powstały pub w Bydgoszczy.

Klient zadowolony.I o to chodzi.

Pozdrawiam wszystkich.

Napisano

super zlot w bydgoszczy... mi pasuje ;-D... a propo pubu to w ktorym miejscu jest bo ostatnio wypadlem z obiego ;-p

co do samego lenina to wyszedl ladnie i bede go musial zobaczyc w rzeczywistosci bo fotka na kompie nigdy nie odda w 100% tego co jest naprawde ;-)