Pabllos Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 (edytowane) HEJ Witam postanowiłem wystawić na forum mój koncepcyjny zegarek który zrobiłem w na konkurs Swiss Group. Dostałem zaproszenie żeby wziąć w nim udział. Raczej nie spodziewam się jakiejś wygranej ale spróbować nie zaszkodzi. Zegarek zrobiłem w trzy dni plus dwa dni na rendery. Inspirację czerpałem z historii a dokładnie z DYWIZJONU 303. Zegarek jest dedykacja dla ludzi walczących w tym dywizjonie. Samoloty którymi latali piloci,pomogły mi w projektowaniu tego zegarka.Pasek niestety musi być gumowy ponieważ panowie z Swiss Group mają wymagania konkursu...Ja bym tam z ochota wstawił bransoletę ,no ale:)... Mam nadzieję ,że wam się spodoba....ogólnie już wcześniej planowałem zaprojektować jakiś zegarek ale nie miałem czasu na jego wykonanie,ale teraz nadarzyła się okazja żeby zrealizować swój pomysł a dodatkowo wziąć udział w konkursie...ale tak jak pisałem nie liczę na wygraną ważne,że stworzyłem coś co ludziom zwróci uwagę na wydarzenia historyczne które są godne uwagi i podziwu:)POZDRAWIAM MENTAL RAY PHOTOSHOP Uploaded with ImageShack.us Edytowane 29 Czerwiec 2012 przez Pabllos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowok Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 A napisz coś więcej o inspiracji, czym się kierowałeś? Tarcza czy jakieś inne elementy nawiązują do przyrządów pokładowych w spitach czy huricanach? Ta szachownica ma coś wspólnego z oznaczeniami samolotów? Czy tylko nazwa i ten mały samolocik do zagrania na emocjach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Czerwiec 2012 Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Całkiem fajny zegareczek. Jednak mnie z lotnictwem kojarzą się bardziej zegarki a'la breitling. Inaczej mówiąc twój zegarek nie sprawia wrażenia precyzyjnego instrumentu. Niemniej podoba mi się ten eksperyment z sylwetką samolotu w środku tarczy, a wskazówki tworzące śmigła. Bardzo dobry pomysł, mam nadzieję że dobrze go zinterpretowałem. Dobra robota, chociaż prezentacja (kolory i studio) bardzo mi nie leżą. A teraz napomnienie moderatora: Dodaj proszę miniaturkę, zgodnie z regulaminem galerii 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabllos Napisano 29 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2012 Hej mowok: Inspiracje czerpałem z obydwóch maszyn (Hawker Hurricane,Supermarine Spitfire)aczkolwiek nie wybrałem któregoś modelu jako ten docelowy. Po prostu wybrałem niektóre części tych samolotów i starałem się w moim zegarku je podkreślić.Ciężko jest mi wytłumaczyć pisemnie co chciałem uzyskać. Ponieważ nie brałem pod uwagę samej tej części tylko jej linie i kształty:)np jak rury wydechowe na przodzie samolotu:) -co do kratki...pomysł przyszedł z flagi polskiego lotnictwa.faga składa się z kwadratu który jest podzielony na cztery,dwa białe i dwa czerwone.Jak ustawimy w rzędzie kilka takich oraz do góry i do dołu mamy szachownicę :)a paski na tarczy wziąłem z loga dywizjonu 303 które posiada pionowe linie.Mam nadzieje że trochę Tobie to rozjaśniłem bo sam nie jestem pewien czy dobrze ująłem tę odpowiedź:( Lucek- dzięki za Twoją opinię. Fakt Breitling to to nie jest :):)no i nie śmiał bym z nimi konkurować co też nie było moim celem heheeh...Dobrze dostrzegłeś mój pomysł i odpowiednio go zinterpretowałeś:) No ale na studio nie miałem zbytnio pomysłu i zrobiłem ciemne rendery jak widać.Niestety czas mnie goni i nie mogłem poświęcić więcej czasu na studio...niemniej ciesze się można w nim dostrzec maszynę lotniczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi