Skocz do zawartości

Objekt 3D: CONCEPT WATCH, ZEGAREK "DYWIZJON 303"

Pabllos

Rekomendowane odpowiedzi

HEJ

Witam postanowiłem wystawić na forum mój koncepcyjny zegarek który zrobiłem w na konkurs Swiss Group. Dostałem zaproszenie żeby wziąć w nim udział. Raczej nie spodziewam się jakiejś wygranej ale spróbować nie zaszkodzi. Zegarek zrobiłem w trzy dni plus dwa dni na rendery. Inspirację czerpałem z historii a dokładnie z DYWIZJONU 303. Zegarek jest dedykacja dla ludzi walczących w tym dywizjonie. Samoloty którymi latali piloci,pomogły mi w projektowaniu tego zegarka.Pasek niestety musi być gumowy ponieważ panowie z Swiss Group mają wymagania konkursu...Ja bym tam z ochota wstawił bransoletę ,no ale:)... Mam nadzieję ,że wam się spodoba....ogólnie już wcześniej planowałem zaprojektować jakiś zegarek ale nie miałem czasu na jego wykonanie,ale teraz nadarzyła się okazja żeby zrealizować swój pomysł a dodatkowo wziąć udział w konkursie...ale tak jak pisałem nie liczę na wygraną ważne,że stworzyłem coś co ludziom zwróci uwagę na wydarzenia historyczne które są godne uwagi i podziwu:)POZDRAWIAM

MENTAL RAY

PHOTOSHOP

watch303.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez Pabllos

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

A napisz coś więcej o inspiracji, czym się kierowałeś?

Tarcza czy jakieś inne elementy nawiązują do przyrządów pokładowych w spitach czy huricanach?

Ta szachownica ma coś wspólnego z oznaczeniami samolotów?

Czy tylko nazwa i ten mały samolocik do zagrania na emocjach?

Całkiem fajny zegareczek. Jednak mnie z lotnictwem kojarzą się bardziej zegarki a'la breitling. Inaczej mówiąc twój zegarek nie sprawia wrażenia precyzyjnego instrumentu. Niemniej podoba mi się ten eksperyment z sylwetką samolotu w środku tarczy, a wskazówki tworzące śmigła. Bardzo dobry pomysł, mam nadzieję że dobrze go zinterpretowałem. Dobra robota, chociaż prezentacja (kolory i studio) bardzo mi nie leżą.

A teraz napomnienie moderatora: Dodaj proszę miniaturkę, zgodnie z regulaminem galerii 3d.

Hej

mowok: Inspiracje czerpałem z obydwóch maszyn (Hawker Hurricane,Supermarine Spitfire)aczkolwiek nie wybrałem któregoś modelu jako ten docelowy. Po prostu wybrałem niektóre części tych samolotów i starałem się w moim zegarku je podkreślić.Ciężko jest mi wytłumaczyć pisemnie co chciałem uzyskać. Ponieważ nie brałem pod uwagę samej tej części tylko jej linie i kształty:)np jak rury wydechowe na przodzie samolotu:)

-co do kratki...pomysł przyszedł z flagi polskiego lotnictwa.faga składa się z kwadratu który jest podzielony na cztery,dwa białe i dwa czerwone.Jak ustawimy w rzędzie kilka takich oraz do góry i do dołu mamy szachownicę :)a paski na tarczy wziąłem z loga dywizjonu 303 które posiada pionowe linie.Mam nadzieje że trochę Tobie to rozjaśniłem bo sam nie jestem pewien czy dobrze ująłem tę odpowiedź:(

Lucek- dzięki za Twoją opinię. Fakt Breitling to to nie jest :):)no i nie śmiał bym z nimi konkurować co też nie było moim celem heheeh...Dobrze dostrzegłeś mój pomysł i odpowiednio go zinterpretowałeś:) No ale na studio nie miałem zbytnio pomysłu i zrobiłem ciemne rendery jak widać.Niestety czas mnie goni i nie mogłem poświęcić więcej czasu na studio...niemniej ciesze się można w nim dostrzec maszynę lotniczą

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności