Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

tak wkoncu no jest super co do okleiny to mi sie podobają pery z drewna lakierowanego ale to tylko dla vipów robią nie wiem moze jakis jasny kolor tylko nie dawaj zadnych wzorów na okleinie bo wiochy narobisz pełny kolorek wylakierowany wypucowany 8-)

• Odpowiedzi 70
  • Wyświetleń 9,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ostro eksperymentuje z ustawieniami renderera, z materialem chromu, a przede wszystkim z okleiną. Na razie mam wstępną wersję toma, który tak naprawdę jest lekką modyfikacją werbla. Mówcie co wam się podoba a co nie, powiedzcie, które redery byly fajniejsze i co zchrzaniłem.

oto tom z czerwonym lakierkiem:

tom_all.jpg

tylko ludzie,

KOMENTUJCIE!!!

pozdr,

Imaginner

Napisano

niby wszystko wygląda w porządku, ale jakoś ten render do mnie nie przemawia, może ten chrom? ta czerwień też jakoś dziwna...

Napisano
  • Autor

Po kolejnej krótkiej przerwie spowodowanej szkołą zamieszczam renderek z ostatniej nocy i połowy dnia :) nareszczie zaczyna to przypominać jakoś bardziej perkusję a nie pojedyncze bębny.

Do zrobienia jeszcze:

• Floor tom, czyli studnia;
  • Poprawienie gniazda centralki;
  • Centralka powinna mieć grubsze drewno;
  • Poprawić podpórki centralki na masywniejsze;
  • Dobranie materiału chromu;
  • Statyw na hi-hat;
  • Statywy łamane na talerze;
  • Talerze serii PAISTE 302
  • Siedzisko regulowane;
  • Ustawienie kompletu, wykończenie proporcji
  • Dobranie oświetlenia, sceny
  • Render w 2048x1536 (ok. 48 godzin pewnie);
  • Obróbka w PSie
  • Wydruk na A1
  • I mamy plakacik... :)

pozdr,

Imaginner

Napisano

Z tego dałoby się wykombinować całkiem niezłą, wirtualną, trójwymiarową, abstrakcyjną instalację :> Zamiast bębnów dać powiedzmy głowy... Hihi.

Napisano
  • Autor

Zaczynam pierwsze próby z talerzami. Największy to Crash/Ride, wygięty to China, a dwa żółtawe to blachy do hi-hat'a.

Crash od góry:

talerz1.jpg

Crash od dołu:

talerz2.jpg

Wszystkie razem:

Crash od góry:

talerze1.jpg

talerze2.jpg

Komentarze mile widziane.

pozdr,

Imaginner

Napisano

hmm materiał na talerzach nie ciekawy kolor nawet nie ten ale zblizony no nawet nie wiem jak ci pomóc wez jakies referki i kombinuj ! Perka juz nabiera wyrazu to sie chwali!!

Napisano

Stopa, tom-tomy i kocioł powalają, piękna robota. Aż chce się pograć :)

Napisano
  • Autor

Witam,

Nadal pracuję nad talerzami. Zmienił się producent :] z Paiste na Zildjian(z przyczyn praktycznych). Przy okazji polecam wszystkim stronkę http://www.logotypes.ru/

Podczas pracy wpadłem na pomysł na taką malutką animkę, zrobiłem ją w 1h :) przy okazji jest to test zachowania materiału talerza.

Patrzcie i nie bijcie (1h pracy :]), ok 2MB

http://www.math.uni.lodz.pl/~estozek/drums/rolling.avi

pozdr,

Imaginner

Napisano
  • Autor

Ehh... mnóstwo odpowiedzi... :]

Prób z talerzami ciąg dalszy. Na statywnie crash, na dole po prawo blacha do hi-hatu, po lewo china.

talerze3.jpg

ludzie, piszcie!

pozdr,

Imaginner

Napisano

Uwaga - Pisze ;)

no jak narazie to celująco ... moze poprostu nie maja nic do zarzucenia i temu nie pisza ....

ja czekam na caly zestaw ;)

Napisano

NO wlasnie gratuluje zmiany producenta talerzy, moj znajomy na nich gra i brzmia wypasnie ;] Zreszta to chyba jedne z takich fajniejszych jesli dobrze sie orjetuje ;]

Napisano
  • Autor

No to następny apdejt. Oto jest floor tom, czyli studnia, czyli największy z tomów.

floor_tom.jpg

pozdr,

Imaginner

Napisano
  • Autor

A oto skończony hi-hat. Na pedale już mam łańcuch zamiast paska :) niedługo będę poprawiał jeszcze centralkę, to wtedy tam też zrobię łańcuch.

Hi-hat:

hi-hat.jpg

pozdr,

Imaginner

Napisano

NIe wiem mam uraz do czerwonych garow, zawsze kojarzyly mi z tanim sprzetem z tak zwanych osierodkow kultury... ;]

Napisano
  • Autor

Heh, dzięki za opinie :)

Niedługo kończę więc nie będę tu już nic wrzucał, założę nowy wątek w Finished Works. Trzymajcie się :)

Imaginner