Napisano 11 Wrzesień 200420 l tak wkoncu no jest super co do okleiny to mi sie podobają pery z drewna lakierowanego ale to tylko dla vipów robią nie wiem moze jakis jasny kolor tylko nie dawaj zadnych wzorów na okleinie bo wiochy narobisz pełny kolorek wylakierowany wypucowany 8-)
Napisano 11 Wrzesień 200420 l Autor Ostro eksperymentuje z ustawieniami renderera, z materialem chromu, a przede wszystkim z okleiną. Na razie mam wstępną wersję toma, który tak naprawdę jest lekką modyfikacją werbla. Mówcie co wam się podoba a co nie, powiedzcie, które redery byly fajniejsze i co zchrzaniłem. oto tom z czerwonym lakierkiem: tylko ludzie, KOMENTUJCIE!!! pozdr, Imaginner
Napisano 12 Wrzesień 200420 l niby wszystko wygląda w porządku, ale jakoś ten render do mnie nie przemawia, może ten chrom? ta czerwień też jakoś dziwna...
Napisano 17 Wrzesień 200420 l Autor Po kolejnej krótkiej przerwie spowodowanej szkołą zamieszczam renderek z ostatniej nocy i połowy dnia :) nareszczie zaczyna to przypominać jakoś bardziej perkusję a nie pojedyncze bębny. Do zrobienia jeszcze: Floor tom, czyli studnia; Poprawienie gniazda centralki; Centralka powinna mieć grubsze drewno; Poprawić podpórki centralki na masywniejsze; Dobranie materiału chromu; Statyw na hi-hat; Statywy łamane na talerze; Talerze serii PAISTE 302 Siedzisko regulowane; Ustawienie kompletu, wykończenie proporcji Dobranie oświetlenia, sceny Render w 2048x1536 (ok. 48 godzin pewnie); Obróbka w PSie Wydruk na A1 I mamy plakacik... :) pozdr, Imaginner
Napisano 17 Wrzesień 200420 l Z tego dałoby się wykombinować całkiem niezłą, wirtualną, trójwymiarową, abstrakcyjną instalację :> Zamiast bębnów dać powiedzmy głowy... Hihi.
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Autor Zaczynam pierwsze próby z talerzami. Największy to Crash/Ride, wygięty to China, a dwa żółtawe to blachy do hi-hat'a. Crash od góry: Crash od dołu: Wszystkie razem: Crash od góry: Komentarze mile widziane. pozdr, Imaginner
Napisano 18 Wrzesień 200420 l hmm materiał na talerzach nie ciekawy kolor nawet nie ten ale zblizony no nawet nie wiem jak ci pomóc wez jakies referki i kombinuj ! Perka juz nabiera wyrazu to sie chwali!!
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Stopa, tom-tomy i kocioł powalają, piękna robota. Aż chce się pograć :)
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor Witam, Nadal pracuję nad talerzami. Zmienił się producent :] z Paiste na Zildjian(z przyczyn praktycznych). Przy okazji polecam wszystkim stronkę http://www.logotypes.ru/ Podczas pracy wpadłem na pomysł na taką malutką animkę, zrobiłem ją w 1h :) przy okazji jest to test zachowania materiału talerza. Patrzcie i nie bijcie (1h pracy :]), ok 2MB http://www.math.uni.lodz.pl/~estozek/drums/rolling.avi pozdr, Imaginner
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor Ehh... mnóstwo odpowiedzi... :] Prób z talerzami ciąg dalszy. Na statywnie crash, na dole po prawo blacha do hi-hatu, po lewo china. ludzie, piszcie! pozdr, Imaginner
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Uwaga - Pisze ;) no jak narazie to celująco ... moze poprostu nie maja nic do zarzucenia i temu nie pisza .... ja czekam na caly zestaw ;)
Napisano 20 Wrzesień 200420 l NO wlasnie gratuluje zmiany producenta talerzy, moj znajomy na nich gra i brzmia wypasnie ;] Zreszta to chyba jedne z takich fajniejszych jesli dobrze sie orjetuje ;]
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Autor No to następny apdejt. Oto jest floor tom, czyli studnia, czyli największy z tomów. pozdr, Imaginner
Napisano 23 Wrzesień 200420 l Autor A oto skończony hi-hat. Na pedale już mam łańcuch zamiast paska :) niedługo będę poprawiał jeszcze centralkę, to wtedy tam też zrobię łańcuch. Hi-hat: pozdr, Imaginner
Napisano 24 Wrzesień 200420 l NIe wiem mam uraz do czerwonych garow, zawsze kojarzyly mi z tanim sprzetem z tak zwanych osierodkow kultury... ;]
Napisano 24 Wrzesień 200420 l Autor Heh, dzięki za opinie :) Niedługo kończę więc nie będę tu już nic wrzucał, założę nowy wątek w Finished Works. Trzymajcie się :) Imaginner