THE MANYSH TRAFO Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 tak wkoncu no jest super co do okleiny to mi sie podobają pery z drewna lakierowanego ale to tylko dla vipów robią nie wiem moze jakis jasny kolor tylko nie dawaj zadnych wzorów na okleinie bo wiochy narobisz pełny kolorek wylakierowany wypucowany 8-)
Im@ginner Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Napisano 11 Wrzesień 2004 Ostro eksperymentuje z ustawieniami renderera, z materialem chromu, a przede wszystkim z okleiną. Na razie mam wstępną wersję toma, który tak naprawdę jest lekką modyfikacją werbla. Mówcie co wam się podoba a co nie, powiedzcie, które redery byly fajniejsze i co zchrzaniłem. oto tom z czerwonym lakierkiem: tylko ludzie, KOMENTUJCIE!!! pozdr, Imaginner
Salvator Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 niby wszystko wygląda w porządku, ale jakoś ten render do mnie nie przemawia, może ten chrom? ta czerwień też jakoś dziwna...
Im@ginner Napisano 17 Wrzesień 2004 Autor Napisano 17 Wrzesień 2004 Po kolejnej krótkiej przerwie spowodowanej szkołą zamieszczam renderek z ostatniej nocy i połowy dnia :) nareszczie zaczyna to przypominać jakoś bardziej perkusję a nie pojedyncze bębny. Do zrobienia jeszcze: Floor tom, czyli studnia; Poprawienie gniazda centralki; Centralka powinna mieć grubsze drewno; Poprawić podpórki centralki na masywniejsze; Dobranie materiału chromu; Statyw na hi-hat; Statywy łamane na talerze; Talerze serii PAISTE 302 Siedzisko regulowane; Ustawienie kompletu, wykończenie proporcji Dobranie oświetlenia, sceny Render w 2048x1536 (ok. 48 godzin pewnie); Obróbka w PSie Wydruk na A1 I mamy plakacik... :) pozdr, Imaginner
mCh Napisano 17 Wrzesień 2004 Napisano 17 Wrzesień 2004 Z tego dałoby się wykombinować całkiem niezłą, wirtualną, trójwymiarową, abstrakcyjną instalację :> Zamiast bębnów dać powiedzmy głowy... Hihi.
Im@ginner Napisano 18 Wrzesień 2004 Autor Napisano 18 Wrzesień 2004 Zaczynam pierwsze próby z talerzami. Największy to Crash/Ride, wygięty to China, a dwa żółtawe to blachy do hi-hat'a. Crash od góry: Crash od dołu: Wszystkie razem: Crash od góry: Komentarze mile widziane. pozdr, Imaginner
THE MANYSH TRAFO Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 hmm materiał na talerzach nie ciekawy kolor nawet nie ten ale zblizony no nawet nie wiem jak ci pomóc wez jakies referki i kombinuj ! Perka juz nabiera wyrazu to sie chwali!!
Muhaho Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Fajnie, tylko czy te talerze maja taki kolor?
Vorek Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 Stopa, tom-tomy i kocioł powalają, piękna robota. Aż chce się pograć :)
Im@ginner Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Napisano 19 Wrzesień 2004 Witam, Nadal pracuję nad talerzami. Zmienił się producent :] z Paiste na Zildjian(z przyczyn praktycznych). Przy okazji polecam wszystkim stronkę http://www.logotypes.ru/ Podczas pracy wpadłem na pomysł na taką malutką animkę, zrobiłem ją w 1h :) przy okazji jest to test zachowania materiału talerza. Patrzcie i nie bijcie (1h pracy :]), ok 2MB http://www.math.uni.lodz.pl/~estozek/drums/rolling.avi pozdr, Imaginner
Im@ginner Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Napisano 19 Wrzesień 2004 Ehh... mnóstwo odpowiedzi... :] Prób z talerzami ciąg dalszy. Na statywnie crash, na dole po prawo blacha do hi-hatu, po lewo china. ludzie, piszcie! pozdr, Imaginner
Marcin Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 Uwaga - Pisze ;) no jak narazie to celująco ... moze poprostu nie maja nic do zarzucenia i temu nie pisza .... ja czekam na caly zestaw ;)
Muhaho Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 NO wlasnie gratuluje zmiany producenta talerzy, moj znajomy na nich gra i brzmia wypasnie ;] Zreszta to chyba jedne z takich fajniejszych jesli dobrze sie orjetuje ;]
Im@ginner Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 No to następny apdejt. Oto jest floor tom, czyli studnia, czyli największy z tomów. pozdr, Imaginner
Im@ginner Napisano 23 Wrzesień 2004 Autor Napisano 23 Wrzesień 2004 A oto skończony hi-hat. Na pedale już mam łańcuch zamiast paska :) niedługo będę poprawiał jeszcze centralkę, to wtedy tam też zrobię łańcuch. Hi-hat: pozdr, Imaginner
Muhaho Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 NIe wiem mam uraz do czerwonych garow, zawsze kojarzyly mi z tanim sprzetem z tak zwanych osierodkow kultury... ;]
Im@ginner Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Napisano 24 Wrzesień 2004 Heh, dzięki za opinie :) Niedługo kończę więc nie będę tu już nic wrzucał, założę nowy wątek w Finished Works. Trzymajcie się :) Imaginner
Rekomendowane odpowiedzi