Napisano 15 Lipiec 201212 l Postanowiłem stworzyć tu teczkę swoich płaskich prac w większości komercyjnych. Głównie plakaty i logo. Na początek Wrzucam 2 projekty które ostatnio wykonywałem, logo i plakat. W przypadku hotelu(****) miałem całkowicie wolną rękę, zlecenie obejmowało logo jak i nazwę które miały być niepowtarzalne nie tylko w Polsce. Projekt logo i nazwa przypadły inwestorowi za pierwszym razem do gustu i bez poprawek weszły z powodzeniem na rynek poprzednia wersja > http://i.imgur.com/o05K8.png Edytowane 17 Lipiec 201212 l przez MaxymilianMax
Napisano 17 Lipiec 201212 l Autor 2 kolejne logo, jedno dla sporej firmy nieruchomościowej a drugie dla firmy utylizującej azbest POL-Azbest:) (klient zażyczył sobie gradient w literach) Edytowane 17 Lipiec 201212 l przez MaxymilianMax
Napisano 17 Lipiec 201212 l Czołem. Art Basel mi się MEGA podoba. Te z ostatniego posta takie o, zwyczajne :)
Napisano 17 Lipiec 201212 l pol azbest bym wyrzucił. nie obroni się w codziennym uzyciu, za duzy chaos. Anmar wyglada spoko. Prawdą jednak jest, że logo powinno przedłużac wizerunek firmy i nie wiem czy tu do konca tak jest. Mi się kojarzy ze spokojną zakurzoną firmą z lar 20ubiegłego wieku. Fajna jakby Anmar konserwował stare kinematografy. Ale może to wyłącznie narzut związany z prezentacją. Art Basel wisualnie fajne, ale ze świecą szukac klienta, ktory pozwoli Twoim łukom dominować tak bardzo nad tym za co płaci - czyli przekaz treści. To poszło tak do produkcji?
Napisano 17 Lipiec 201212 l Autor POL-Azbest, firma z Białegostoku, kilkadziesiąt poprawek sobie zażyczyli łącznie i wyszło co wyszło :) Anmar, to w sumie firma handlująca lokalami i budująca nowoczesne obiekty i chcieli nowocześnie wyglądającego logo. Jest to dosyć oklepana w naszym kraju nazwa pochodząca przeważnie od połączenia 2 skrótów imion i stąd może też te skojarzenia bo i w latach 90 sporo Anmarów się przewinęło. :) No chyba że tylko i wyłącznie o sam sygnet Ci chodzi. CO do plakatu to miał przyciągać uwagę ludzi innością, by chciało się ludziom podejść i przeczytać, to jedna z 2 wersji plakatu.