Zernat Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Witam. Mam pewien problem z RAM Playerem. Mam wyrenderowane klatki animacji, z kolorami jest wszystko OK, składam je w RAM Play'erze i też jest tak samo. Jednak po tym jak chce zapisać filmik do AVI (skompresowany lub nie) kolory ciemnieją, stają się mocniejsze i o wiele brzydsze. Czego to jest wina ? Jak można temu zapobiec ? Jeśli nie da się tego skorygować bezpośrednio w Maxie to moglibyście polecić mi jakiś edytor wideo w którym mógłbym skorygować te kolory ? Przepraszam za składnie i Pozdrawiam ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Czołem. Nie używam Ram Playera, masz tam jakąś możliwość zarządzania gammą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 17 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2012 Owszem, powinienem dodać ująć ? Jeśli tak, to ile ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Musisz ustawić adekwatnie do tego, co masz w Maxie - a konkretniej co Ci wypluwa render. W nowszych maxach automatycznie jest ustawiona gamma na 2,2. W starszych była 1,0. Nie wiem jak jest u Ciebie, czy coś ruszałeś czy nie - spróbuj wpisać tam 2,2 albo 1,0 - zobacz co wtedy wyjdzie. Szczerze mówiąc ja wszystko robię metodą prób i błędów, z gammą zawsze się strasznie gubiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2012 Nie, gamma to zupełnie nie to :/ Co to może jeszcze być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 (edytowane) To ja może to jakoś zobrazuje xD Przed: http://imageshack.us/photo/my-images/824/anim0000.png/ Po: http://img651.imageshack.us/img651/783/zepsute.png Czy może ktoś z was ma jakiś pomysł ? Edytowane 21 Lipiec 2012 przez Zernat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi