kpulka Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Hej Zainstalowałem 3dsmaxa 2013 i ponawia mi się problem który wcześniej nigdy nie występował. Mianowicie gdy zaznaczę obiekt i chcę go przesunąć, to nie widzę manipulatora axis. Klawisz X oczywiście nie działa, spacja (kłódka) nie jest aktywna. Czy da się przesuwać obiekt w osi inaczej niż przez ten manipulator i move tranform type-in (PPM na select and move)? Wiem, że w blenderze da się i fajnie to działa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Wycentrowałeś pivot do obiektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kpulka Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 tak, jest wycentrowany i w tym miejscu nie ma później manipulatora Jak zaznaczam np. vertexy to nadal nie widać manipulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kpulka Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2012 views->show transform gizmo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 albo skrótami :) tryb move: (F5)X, (F6)Y, (F7)Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi