Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!

Krótko i na temat:

Trochę rysuje, maluje i rzeźbie. Zakładam tu teczkę aby z Waszą pomocą robić to dużo dużo lepiej. Obserwuje forum od długiego czasu i jestem pod ogromnym wrażeniem.

Przez długi czas malowałem głównie ze zdjęć ale obecnie staram się bardziej przykładać do rysowania z natury. Moją ogromną wadą jest niewykańczanie prac i porzucanie ich w stanie surowym.

Na początek wrzucam kilka z wieelu moich bazgrołów, tych dokończonych i niedokończonych.

Pozdrawiam!

D.jpg

Czarny długopis na szybko

DarthMaul.jpg

Darth Maul w glinie w skali 1:1 (niestety za bardzo cofnąłem mu rogi o czym przekonałem się za późno)

qpustynny2.jpg

starybosmanmin.jpg

wunderwaffe1.jpg

Taka wariacja - "Wunderwaffe" WIP

Ag10.jpg

WIP - portret koleżanki

samur.jpg

Bazgroł

Piraciimapy.jpg

Scena z "Piratów" z kapitanem Barbarossą - WIP :P

darthmaul8.jpg

viking.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej

Dwie uwagi:

Używaj (póki co) jak największych pędzli, za bardzo od razu w detal typu włosy wchodzisz. Najpierw rozwiąż główne plamy/masy/bryły, potem dodawaj takie detale.

Pedzle masz jakieś dziwne, tak jakbyś nie miał nacisku pędzla włączonego. Poza tym sterujesz tylko opacity, spróbuj raczej używac flow w ustawieniach pędzla.

Napisano

Tak fakt, zawsze miałem z tym problem - pakuje pełno detali, zapominając o ogólnej bryle i kompozycji. "Od ogółu do szczegółu!" :)

Dawno się nie udzielałem ale za to rzucam sporo nowych pracek. Tym razem bez digital'u

UP:

108_1500.jpg

108_1501.jpg

SDC10811.jpg

SDC10812.jpg

SDC10815.jpg

SDC10816.jpg

Pani z lekkim zezem niestety:P

SDC10819.jpg

SDC10821.jpg

SDC10822.jpg

SDC10823.jpg

SDC10824.jpg

SDC10829.jpg

SDC10830.jpg

SDC10831.jpg

Twarzy brak

SDC10833.jpg

Taki zoombik

Zoombik.jpg

2012-09-14115134.jpg

2012-09-14115142.jpg

Napisano

Hej , masz niezłe maluny (psuje to czasami fakt ,że rozpływają się troszkę proporcje na boki ) ,ale rzeźby to mają moc :D zwłaszcza ta ostania !!

To taka zwyczajna glina ? szacun za tego ostatniego diaboła ;)

Napisano

Hej!

Dzięki :) Darth Maul zwyczajną gliną, druga rzeźba glinką ceramiczną, a najświeższa - czyli Satyr gliną polimerową Super Sculpey (polecam!) :)

Co do malunów - pracuje nad tym ;) W najbliższym czasie planuje powrzucać trochę nowych prac.

Pozdro! :)

Napisano

Rzeźba satyra super, whoa. Z malunków imo najlepsza wilcza mordka, taka najbardziej luzacka i proporcjonalna. A studium żelazka (choć się mocno rozjeżdża w perspektywie to pierwsze) mnie rozwala, jakoś sama na to bym nie wpadła ;p

Napisano

Jeśli to ma być wilk, to czmu jest rudy? Jeśli to lis, to ma budowe wilka. Poza tym jest na nim kilka błędów. Na przykład tylnie zęby powinny być ciemniejsze. Sam rysunek jest troche płaski. Jak już ktos tu pisał, zacznij od dużych pędzli, wydobądz bryłę, na końcu detal.

Widać, że nie myślisz pod względem konstrukcji. Widać to na przykładzie żelazka.

Zacznij wyrysowywać różne przedmioty, analizuj ich konstrukcje. W ostatnim rysunku z samochodem jest znacznie lepiej, nie czaje.

Używałeś zdjęcia samochodu w tle?

Nie będe opisywał po kolei każdej pracy.

Ostatnia rzeźba jest na prawdę niezła. Wcześneijsza również niczego sobie.

Ciekaw jestem jak wyglądały by Twoje prace w zbrushu lub inym programie.

To co piszę to moje subiektywne opinie.

Pozdrawiam

Napisano

Hej,

Dzięki za odzew :)

Zacznę od żelazka i szkiców pozostałych, drobnych obiektów. Brałem co było pod ręką bo było to jedno z ćwiczeń rysunku specjalistycznego na studiach jakieś 2,5roku temu (w większości przez formułę zadania czyli - szybkość szkiców, zawsze zawalałem perspektywę).

Dodge'a robiłem niedawno w Sketchbook'u i tutaj było raczej więcej zabawy na wektorach.

Co do wilka - http://www.graywolfconservation.com/Information/wild_dogs_NA.htm

rude wilki :)

A Z-brusha niedawno odpaliłem i stawiam pierwsze kroki. Program świetny, ale interfejs trochę odstrasza.

Dzięki i pozdrawiam!