superkb Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 wiam, byc moze pytanie jest proste ale jakos mi umknęło. jak ustawic by vray czy max wykorzystywal nie wszystkie a okreslona czesc rdzeni, np mam procesor 4 rdzeniowy 8 watkowy i chce by wykorzystywal tylko 6. jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 W windowsowym Task Managerze klikasz prawym na proces maxa, wybierasz Set Affinity i tam mozesz sobie ustawic z jakich rdzeni max kozysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Czyżby mulił przy renderowaniu? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
superkb Napisano 26 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2012 ze tak powiem troche:D tzn mam wlaczonego drugiego maxa i chcialem jednoczesnie modelowac i renderwac;) dzieki za odpowiedz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 26 Lipiec 2012 Share Napisano 26 Lipiec 2012 A "low thread priority" nie wystarczy do tego? Mi z tą opcją idealnie praży drugi max, a rendery drastycznie nie zwalniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
superkb Napisano 28 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2012 wlasnie tez sprawdzilem ta opcję i dziala ok, dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi