Napisano 25 Lipiec 201212 l Jak "skopiowac" pivot jednego obiektu na drugi? Czyli mam oba obiekty w dobrym miejscu, ale jeden ma glupiego pivota, a chce zeby mial w tym samym miejscu co ten drugi. Kiedys to robilem i transfer attributes mi cos chodzi po glowie, ale jakos nie wychodzi :/ - - - Updated - - - Okej, cos sie forum wali, bo nie chce mi wyswietlic w pierwszym poscie tresci. Zatem to jest tresc: Jak "skopiowac" pivot jednego obiektu na drugi? Czyli mam oba obiekty w dobrym miejscu, ale jeden ma glupiego pivota, a chce zeby mial w tym samym miejscu co ten drugi. Kiedys to robilem i transfer attributes mi cos chodzi po glowie, ale jakos nie wychodzi :/
Napisano 25 Lipiec 201212 l Autor Okej, taki skrypt od kumpla dostalem: float $ws[] = `xform -q -ws -piv nazwa_z dobrym_pivotem`; xform -piv $ws[0] $ws[1] $ws[2];
Napisano 26 Lipiec 201212 l Autor a nie lepiej dodać jakeigoś transform noda gdzieś pomiędzy? A po ludzku? :)
Napisano 26 Lipiec 201212 l kurczę, dawno majki nie widziałem na oczy, podstaw człowiek zapomniał. Zamiast bawić się piwotem nie lepiej zrobić sobie kilka podparentowanych Nulli? i nimi obracać obiekt? a jak trzeba to sobie przesunąć w inne miejsce?
Napisano 26 Lipiec 201212 l Wchodzisz w affect pivot only, a następnie klikasz align i ustawiasz pivot->pivot.