Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Soft:3ds max,vray,photoshop cs 4

Przedstawiam Wam moją wizualizację domu jednorodzinnego,który zaprojektowałem na drugim roku architektury i urbanistyki.Cały model wykonałem samodzielnie jak i rendering.Trawkę rozsiałem przy użyciu advanced paintera,kamienie natomiast ,wykonałem przy użyciu modyfikatora displacement.Jeśli możecie to napiszcie czy obraz nie jest zbyt ciemny,ponieważ mam takie wrażenie że mój monitor żle pokazuje jasność i kontrast..Wiem że wizualizacja nie jest super,lecz nie było już czasu aby wszystko zrobić jak należy. Uczę sie 3ds maxa od 7 miesięcy,wraz z modelowaniem,chcę jednak nauczyć sie tego programu ile sie da;D.Prosze o ocenę mojej pracy.

Pozdrawiam

max3d2.jpgmax3d1.jpg[ATTACH=CONFIG]87032[/ATTACH]

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 4,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jest dość ciemny, ale niebo całkiem jasne, więc jeżeli to wina monitora, to podkręć sobie trochę kontrast :)

Ogólnie bardzo ładnie wyszło, jestem pod wrażeniem. Może trochę przesadziłeś z tym brudem - to chyba nowy budynek miał być?

Napisano

1. ujecie zdecydowanie gorsze. I trawa taka jakaś... Co do brudu bo jaśniejszy by mógł być bo jego ilość aż tak nie przeszkadza

Napisano
  • Autor

Hej;) Pierwsze ujęcie było robione tylko jako dodatek do planszy,żeby po prostu ją zapełnić,tutaj dodałem je wcześniej,ale nie ma to znaczenia.Druga wizka była tą główną,którą drukowałem na 50x70.Mozo-tak to miał byc nowy budynek xD.Ale próbowałem oddac efekt,jakby dom był użytkowany od dawna. Legomir-o co Ci chodzi dokładnie z tą trawą? proporcje? materiał?

Napisano
  • Autor

Może to dlatego iż zbyt wiele czasu spędziłem na ustawianiu koloru trawy i przedobrzyłem;/ (color correction)

Napisano

Tak jak przedmówcy. Drugie ujęcie zdecydowanie ma swój klimat. Pierwsze zabite tilującym się dirtem i materiałem podjazdu. Nawet Aston nie świeci tam pełną krasą;)

Napisano

a materiał na kloszach Astona niszczy jego światła ;) 2 Ujęcie przyjemne ;) ale mnie zastanawia cień trawy rzucany na spadki dachu* w sensie, że wydaje mi się za długi (ten cień)

Napisano
  • Autor

Hmm,to prawda,mnie też to zastanawiało,pewnie musiałbym zmienić kąt padania śłońca,ale wtedy nie było już na to czasu;/

Wrzucam jeszcze elewację południową elewację,Trawa nie jest idealna,za dużo stempla w ps xD

Pozdrawiam

elewacjadrukowanie4.jpg

Napisano

A gdzie się niebo podziało? ;) No i tu już dirt wgl niszczy efekt :P I te skały ta nieskaliste...

Napisano
  • Autor

To była elewacja na plansze i miała być bez nieba,tło jakie widać z tyłu to tylko kolor tej planszy.Fakt,dirt troche zepsuł efekt,ale na szczęście na wydruku nie było tego praktycznie widać;}

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.