POSEJON Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Witam, Soft:3ds max,vray,photoshop cs 4 Przedstawiam Wam moją wizualizację domu jednorodzinnego,który zaprojektowałem na drugim roku architektury i urbanistyki.Cały model wykonałem samodzielnie jak i rendering.Trawkę rozsiałem przy użyciu advanced paintera,kamienie natomiast ,wykonałem przy użyciu modyfikatora displacement.Jeśli możecie to napiszcie czy obraz nie jest zbyt ciemny,ponieważ mam takie wrażenie że mój monitor żle pokazuje jasność i kontrast..Wiem że wizualizacja nie jest super,lecz nie było już czasu aby wszystko zrobić jak należy. Uczę sie 3ds maxa od 7 miesięcy,wraz z modelowaniem,chcę jednak nauczyć sie tego programu ile sie da;D.Prosze o ocenę mojej pracy. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]87032[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozo Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Jest dość ciemny, ale niebo całkiem jasne, więc jeżeli to wina monitora, to podkręć sobie trochę kontrast :) Ogólnie bardzo ładnie wyszło, jestem pod wrażeniem. Może trochę przesadziłeś z tym brudem - to chyba nowy budynek miał być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 1. ujecie zdecydowanie gorsze. I trawa taka jakaś... Co do brudu bo jaśniejszy by mógł być bo jego ilość aż tak nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSEJON Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2012 Hej;) Pierwsze ujęcie było robione tylko jako dodatek do planszy,żeby po prostu ją zapełnić,tutaj dodałem je wcześniej,ale nie ma to znaczenia.Druga wizka była tą główną,którą drukowałem na 50x70.Mozo-tak to miał byc nowy budynek xD.Ale próbowałem oddac efekt,jakby dom był użytkowany od dawna. Legomir-o co Ci chodzi dokładnie z tą trawą? proporcje? materiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Kształt liści i troche materiał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSEJON Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2012 Może to dlatego iż zbyt wiele czasu spędziłem na ustawianiu koloru trawy i przedobrzyłem;/ (color correction) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Tak jak przedmówcy. Drugie ujęcie zdecydowanie ma swój klimat. Pierwsze zabite tilującym się dirtem i materiałem podjazdu. Nawet Aston nie świeci tam pełną krasą;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiKay Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 a materiał na kloszach Astona niszczy jego światła ;) 2 Ujęcie przyjemne ;) ale mnie zastanawia cień trawy rzucany na spadki dachu* w sensie, że wydaje mi się za długi (ten cień) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSEJON Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2012 Hmm,to prawda,mnie też to zastanawiało,pewnie musiałbym zmienić kąt padania śłońca,ale wtedy nie było już na to czasu;/ Wrzucam jeszcze elewację południową elewację,Trawa nie jest idealna,za dużo stempla w ps xD Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 A gdzie się niebo podziało? ;) No i tu już dirt wgl niszczy efekt :P I te skały ta nieskaliste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSEJON Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2012 To była elewacja na plansze i miała być bez nieba,tło jakie widać z tyłu to tylko kolor tej planszy.Fakt,dirt troche zepsuł efekt,ale na szczęście na wydruku nie było tego praktycznie widać;} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 drugi obrazek rewelacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi