POSEJON Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Witam, Soft:3ds max,vray,photoshop cs 4 Przedstawiam Wam moją wizualizację domu jednorodzinnego,który zaprojektowałem na drugim roku architektury i urbanistyki.Cały model wykonałem samodzielnie jak i rendering.Trawkę rozsiałem przy użyciu advanced paintera,kamienie natomiast ,wykonałem przy użyciu modyfikatora displacement.Jeśli możecie to napiszcie czy obraz nie jest zbyt ciemny,ponieważ mam takie wrażenie że mój monitor żle pokazuje jasność i kontrast..Wiem że wizualizacja nie jest super,lecz nie było już czasu aby wszystko zrobić jak należy. Uczę sie 3ds maxa od 7 miesięcy,wraz z modelowaniem,chcę jednak nauczyć sie tego programu ile sie da;D.Prosze o ocenę mojej pracy. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]87032[/ATTACH]
Mozo Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Jest dość ciemny, ale niebo całkiem jasne, więc jeżeli to wina monitora, to podkręć sobie trochę kontrast :) Ogólnie bardzo ładnie wyszło, jestem pod wrażeniem. Może trochę przesadziłeś z tym brudem - to chyba nowy budynek miał być?
legomir Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 1. ujecie zdecydowanie gorsze. I trawa taka jakaś... Co do brudu bo jaśniejszy by mógł być bo jego ilość aż tak nie przeszkadza
POSEJON Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Napisano 30 Lipiec 2012 Hej;) Pierwsze ujęcie było robione tylko jako dodatek do planszy,żeby po prostu ją zapełnić,tutaj dodałem je wcześniej,ale nie ma to znaczenia.Druga wizka była tą główną,którą drukowałem na 50x70.Mozo-tak to miał byc nowy budynek xD.Ale próbowałem oddac efekt,jakby dom był użytkowany od dawna. Legomir-o co Ci chodzi dokładnie z tą trawą? proporcje? materiał?
POSEJON Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Napisano 30 Lipiec 2012 Może to dlatego iż zbyt wiele czasu spędziłem na ustawianiu koloru trawy i przedobrzyłem;/ (color correction)
Lucek Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Tak jak przedmówcy. Drugie ujęcie zdecydowanie ma swój klimat. Pierwsze zabite tilującym się dirtem i materiałem podjazdu. Nawet Aston nie świeci tam pełną krasą;)
DiKay Napisano 31 Lipiec 2012 Napisano 31 Lipiec 2012 a materiał na kloszach Astona niszczy jego światła ;) 2 Ujęcie przyjemne ;) ale mnie zastanawia cień trawy rzucany na spadki dachu* w sensie, że wydaje mi się za długi (ten cień)
POSEJON Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Napisano 1 Sierpień 2012 Hmm,to prawda,mnie też to zastanawiało,pewnie musiałbym zmienić kąt padania śłońca,ale wtedy nie było już na to czasu;/ Wrzucam jeszcze elewację południową elewację,Trawa nie jest idealna,za dużo stempla w ps xD Pozdrawiam
legomir Napisano 1 Sierpień 2012 Napisano 1 Sierpień 2012 A gdzie się niebo podziało? ;) No i tu już dirt wgl niszczy efekt :P I te skały ta nieskaliste...
POSEJON Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Napisano 1 Sierpień 2012 To była elewacja na plansze i miała być bez nieba,tło jakie widać z tyłu to tylko kolor tej planszy.Fakt,dirt troche zepsuł efekt,ale na szczęście na wydruku nie było tego praktycznie widać;}
Rekomendowane odpowiedzi