Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wow dawno mnie tu nie bylo I zgubilem moja stara teczke

Wrzucam co robilem ostatnio i zapraszam do jechania

sloniki.jpg

wolf1d.jpg

mahine1.jpg

latajacy3k.jpg

jonas2y.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo fajne kolorki i przestrzeń (aczkolwiek miejscami niektóre rzeczy wyglądają jak płaskie plamy), w ostatnim brak mi zdecydowanego podłoża i nogi jakieś takie dziwne,

jakbys jeszcze nad krawędziami popracował to byłoby jeszcze lepiej

a gdzie mordka z miniatury ?

wystarczy kliknać xD

bardzo fajny portrecik z głowy czy refki jakieś ?

Napisano

Pierwsze 3 są bardzo przyjemne dla oka:)w wilkołaka wpatrywałem się dobre 3 minuty:) ale pozostałym czegoś brakuje, sam nie wiem jak to powiedzieć...jakiejś "iskry":P

Napisano
  • Autor

Dzieki za wizyte

mordka jest gdzies gleboko zagrzebana w starym watku.

prace wystawilem zgodnie hierarchia od najciekawszej (w moim mniemaniu:)

Ja niestety tez nie wim czego brakuje w 2 ostatnich stad efekty nie zbyt ciekewe :(

pozdro

Edytowane przez Mellon

Napisano

Ej, wszystkie stare wątki możesz łatwo znaleźć ze swojego profilu funkcją "find latest posted threads" i kontynuować teczkę w jednym wątku.

Moge napisać, czego mi brakuje w dwóch ostatnich, może cos pomoże. W końcu stwora w okolicach oka raczej przepaliłeś odblaski i cienie. Mi się zdaje, że im bliżej ogona tym lepiej to wygląda. No i ten stwór nie siedzi w otoczeniu moim zdaniem, ja wiem, że on lata, ale w zupełnum oderwaniu od wszystkiego. Gdyby rzucał on jakiś cień na coś, albo ocierał się o skałę, albo owinął ogon o tę skałę z lewej, albo gdyby coś go zasłaniało, to byłoby według mnie lepiej. Poza tym otoczenie - zauważ, że namalowałeś bardzo dużo kamieni o podobnych rozmiarach. mogłeś zrobic kilka wielkich i kilka małych, byłoby ciekawiej.

w ostanim po kolei co mnie razi:

1. Przesadziłeś z perspetywicznym zmniejszaniem kończyn. Grubo. Teraz jego prawe ramię i noga wyglądają po prostu na krótsze.

2. Tło jest potraktowane teksturą bardzo nachalnie a mimo tego jest monotonne bo ma bardzo jednolity walor na całej powierzchni. Wrzuć tak jakieś ciemne i jasne kształty lepiej, nawet zamiast tej tekstury.

3. Na postaci zdałoby się dorzucić parę ciemnych akcentów, brakuje w takich miejscach jak pod pachą na przykład. Są takie miejsca gdzie dociera o wiele mniej światła niż do tych miejsc oświetlonych jedynie światłem odbitym i tam powinieneś użyć tych ciemnych akcentów. Postudiuj sobie zacienione miejsca w anatomii z natury lub fotek. W wilkołaku ten aspekt Ci o wiele lepiej wyszedł.

Pozytywy w Twoich pracach też są, ale pisanie o negatywach jest ważniejsze, a miałem czas tylko na jedno ;]

Napisano
  • Autor

EC - dzieki wielkie teraz jak to wypunktowales widze jak spiep****** te prace :)

moze dzieki twoim spostrzezenia uda mi sie tego uniknac nastepnym razem - BIG THX

Napisano
  • Autor

Dzieki EC dobre rady zawsze w cenie(chociaz ja splukany)

CUKIERASS dzieki wielkie