Pablo Napisano 3 Marzec 2003 Napisano 3 Marzec 2003 Witam...zrobilem logo do pewnej gry ( kosmiczna strzelanina ) ktora jest dopiero w trakcie powstawania...prosze o komentarze co do tego loga :)
Tomek Kosiorek Napisano 4 Marzec 2003 Napisano 4 Marzec 2003 Tak szczerze-malo plastyczne i pomyslowe(raczej jakas abstrakcyjna kierownica czy cos), nie wiem co to za gra ale w logo moglbys do niej nawiazac(np.lolgo wylaniajacesie z eksplozji czy costam) pozdrowienia tomek:D
uncle Napisano 4 Marzec 2003 Napisano 4 Marzec 2003 strasznie badziewne zalamania na materiale -> to jest raytrace? bo jesli tak to dodaj do reflection falloff bedzie ladniej wyglodac ;d
Pablo Napisano 4 Marzec 2003 Autor Napisano 4 Marzec 2003 Ludzie !!! ja dopiero sie ucze w maxie robic...ehhhh....a co do materialu to jest Raytrace i reflect jako Swirl....a co do wybuchu itd. to mmoze i tak zrobie
uncle Napisano 4 Marzec 2003 Napisano 4 Marzec 2003 zmien na falloff beda gladsze krawedzie, bo narazie te refleksje wogle nie wyglodaja :)
Tomek Kosiorek Napisano 4 Marzec 2003 Napisano 4 Marzec 2003 No tak ale jak prosisz o komentarze to musisz sie liczyc z tym, ze niektore beda krytyczne pozdr t.:D
Tomek Kosiorek Napisano 4 Marzec 2003 Napisano 4 Marzec 2003 a- a napisy moglbys zrobic bevelem- beda ladniejsze heya
Pablo Napisano 4 Marzec 2003 Autor Napisano 4 Marzec 2003 wiem ze skoro prosze o komentarze to licze sie takze z krytyka....ale nie taka ze to kompletne badziewie :(((..mam dopiero 18 lat i w maxie bawie sie od hmm liczac wszycho to ok 2 lat z przerwami a bez przerw to ok 0,5 roku....
Tomek Kosiorek Napisano 4 Marzec 2003 Napisano 4 Marzec 2003 spokojnie bez nerwow-spruboj z tymi bevelami na poczatek pozdr tomek ps. koniecznie zmien tlo bo wyglada jak zaklocenia odbiornika tv-hey:) [Edited on 4-3-2003 by Tomek Kosiorek]
Pablo Napisano 4 Marzec 2003 Autor Napisano 4 Marzec 2003 jak na razie zmienilem reflect na fall-off...i jak?
Pablo Napisano 4 Marzec 2003 Autor Napisano 4 Marzec 2003 i jescze jedno...nie wiem dalczego ten material jest taki jasny.....uzywam Vraya....wiecie moze czemu?
MaggeM Napisano 4 Marzec 2003 Napisano 4 Marzec 2003 uzywasz vraya i pewnie z globalem i masz za jasne swiatlo..zmniejsz intensywnos..;)
MaggeM Napisano 5 Marzec 2003 Napisano 5 Marzec 2003 no ni wiem..mozesz albo zmniejszyc intensywnosc swiatla.. no na oko.. zeby bylo dobrze. No albo w ustawieniach rendera zmniejszyc diffuse czy specular itp w opcjach GI.. (no przynajmniej w brazilu tak jest) :D
Tomek Kosiorek Napisano 5 Marzec 2003 Napisano 5 Marzec 2003 No kiedy bedzie update(jakies tlo;opanowane refleksy;ladne napisy)? Hey pozdrawiam Tomek:)
Pablo Napisano 5 Marzec 2003 Autor Napisano 5 Marzec 2003 witam....update bedzie prawdopodobnie jutro...bo dzisiaj mam niestety nauke:(((...a co do wieku...to hmm..wieszkosc grafikow ktorzi robia zajebista grafe maja jush przewaznie po 21 lat i sa na studiach...a ja dopiero sie ucze...
SiD Napisano 5 Marzec 2003 Napisano 5 Marzec 2003 Daj spokuj aj mam 22 lata i tez dopiero co sie ucze za pózno poznałem maxa albo za pózno go dostałem pozatym mieszkam w małym miescie hehe wiec nie dziw sie ze tak pózno mam maxa dostałęm go rok temu , Pozatymmasz fajną prace lepsze było w 1 fazie rozwoju ale te piorunki sa słabe lepeij jak bys dał takie błyskawice hmm niewiem jak ja mam ci to wytłumaczyc hehe:D
MaggeM Napisano 5 Marzec 2003 Napisano 5 Marzec 2003 SiD - dostales MAXa rok temu pod hoinke :D:D:D ?? Ej a s tymi byskawicami to dodaj hociaz jakiegos fajnego glowa naokolo nich ;) I co to w morde kreta ma byc f tle - gwiazdy ?? - hyba zartujesz (zmien to) [Edited on 5-3-2003 by MaggeM]
Pablo Napisano 5 Marzec 2003 Autor Napisano 5 Marzec 2003 piorunki..hmm...wiem ze trzeba zrobic glow...i zrobilem na video post i tam ustawilem glow..ale nie wiem czemu nie chce mi tego renderowac :((...co do tla to nie sa gwiazdy tylko taka byle jaka texturka..a niedlugo bedzie inna
MareG Napisano 6 Marzec 2003 Napisano 6 Marzec 2003 Mnie jakos w ogole nie kojazy sie to \"logo\" z kosmiczna strzelanina, od pierwszego spojrzenia skojazylo mi sie z takim wiszacym mikrofonem z lat 60-tych :) Poza tym ta czcionka \"Serpentine\" jak to wyglada? Tyle jest niesamowitych darmowych czcionek w sieci, ze nawet nie musialbys tworzyc nic poza samym napisem gdyby byl pisany jakas bajerancka \"kosmiczna\" czcionka + lekka modyfikacja dla odroznienia! Z calym szacunkiem, ale powinienes calkowicie zmienic koncepcje i podejscie do tego co chcesz zaprojektowac, bo to co jest nadaje sie na logo np. lokalnej stacji radiowej w USA. pozdr Marek P.S. SID: co trzeba zrobic zeby dostac maxa pod choinke? Ja tez bym chcial! :D [Edited on 6-3-2003 by MareG]
SiD Napisano 6 Marzec 2003 Napisano 6 Marzec 2003 Alez wy jestescie Chłoapki powarznie przyznac sie który to wymyslił z ta chojika co ?? Maggem czy MareG Mówiec mi i to juz heheh Nie dostałem go na pod choinke jzu wam psize jak tio było wiec tak keidys przybył kolo do cafe gdzie pracuje i chciał wyjkorzystac pod maxa ( bez skojazen prosze ) 8 kompów do renderingu sieciowego , Bo miał prace zrobiona na konkurs , mnie zawsz interesiło jak to sie robi no i sobie on przybył i mi podstawy pokazał hehe byłem w niebowziety przegrał mi maxa 4 a potem wpadłą do mnie by mnie czegos nowego nauczył był moze z 4 razy i pokazął mi podstawy a nawet nie wielką ich czesc kurde wiekszoc z tego co teraz robie to robie samemu musze sie uczyc na tutkach lub na zasadzie prób i błedów wiec prosze nie wymyslac moji drodzy takich gadek o Choince oki , bo to nie ejst smieszne lecz przykre musze do tego kolesia jeszcze nie raz zadzwonic by mnie odwiedził szkoda z enie kupiłem od niego ty ksiązek co je potem na allegro sprzedał no trudno , achaa i jeszcze jedno jak ktos dostanie maxa podchoinke to napewno sie tym nie pochwali hehehe :P
Pablo Napisano 6 Marzec 2003 Autor Napisano 6 Marzec 2003 witam Co do koncepcji...to mam juz calkiem inna i niebawem ja ujawnie swiatu :D...co do literek to tez je zmienie tyle ze nie bede uzywal zadnych czcionek tylko sam od podstaw wymodeluje jakas zmodyfikownaa literke :)...a macie jakies pomysly na tło??
Tomek Kosiorek Napisano 6 Marzec 2003 Napisano 6 Marzec 2003 Heya- ja bym sie zastanowil nad robieniem literek bo to nie takie proste zeby wyszlo dobrze a moj pomysl na tlo...wszystkojednocobylenieto:( pozdrawiam tomek:)
darkelf Napisano 11 Marzec 2003 Napisano 11 Marzec 2003 Jezeli chodz o mnie, to na tle nie musi byc nic, tylko to log jakby sie glowem swiecilo, badz jakos zarzylo, a ja za to skasowalbym, lub przemiescil te litery S i C bo sa chyba za duze, i niepotrzebne :). pzdr, darkelf
Pablo Napisano 22 Kwiecień 2003 Autor Napisano 22 Kwiecień 2003 heh dzieki...nawet juz dawno o tym zapomnialem heh... pzodr[piwo]
STANEK Napisano 22 Kwiecień 2003 Napisano 22 Kwiecień 2003 Ja bym jeszcze zmienił te prądy - za sztuczne są - może użyć lens efect high light w videoposcie ( tak koloru niebieskiego).Pozatym cool. Pozdrawiam.
Pablo Napisano 22 Kwiecień 2003 Autor Napisano 22 Kwiecień 2003 Stanek- jesli do niego powroce to to poprawie..ale jesli nie to tak to zostanie :) wkoncu to tylko zabawa:] pzodr[piwo]
Bremen Napisano 22 Kwiecień 2003 Napisano 22 Kwiecień 2003 heh ladne logo o ile mnie nie myli to to jest logo do gry SpaceCraft :D... ja tez dla nich robilem logo :P adresik : http://spin.ict.pwr.wroc.pl/~bremen/MCS/index.html tyletylko ze ja w Photoshopie :P
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Napisano 23 Kwiecień 2003 prosili nas abysmy zrobili logo to zrobilismy:] pozdr
NeZik Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 aaa a ja myslalem ze to jakies byscie bonusy dostali :D
Jajek Napisano 1 Maj 2003 Napisano 1 Maj 2003 Pablo mówiłeś że masz dopiero 18 lat , co ja mam powiedzieć jak mam 12 !! :P
Rekomendowane odpowiedzi