Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Poszukując na Allegro tabletu typu Intuos natrafiłem na ten model INTUOS GD-0912-U

http://allegro.pl/tablet-graficzny-wacom-intuos-gd-0912-u-i2536572084.html

Czy warto się zainteresować tym modelem? Teoretycznie sterowniki do win Vista i 7 są pytanie tylko jak dobry jest ten tablet. I czy nie warto poczekać i dołożyć powiecmy te 200-300zł na nowszy model. Zamierzam głownie używać tabletu to szkicowania zależy mi na dokładności i dobrym wyczuciu pochylenia pióra.

Z góry dziękuje za komentarze...

Edytowane przez BartoszPiasecki

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wypowiem się tylko co do jednej rzeczy - proporcje. Ten tutaj jest 4:3, teraz standard jest 16:9/10. Nie wiem jaki masz ekran, ale jeżeli szerszy niż 4:3 to będziesz miał bezużyteczną dużą część tabletu (jeżeli sterowniki mają w ogóle coś takiego, jak wymuszanie proporcji ekranu. Warto się tym zainteresować! Bo jeżeli dobrze wyczytałem to jest on dedykowany dla Windows 98)

Napisano
  • Autor

Używam monitora SyncMaster 214T 1600x1200 w proporcjach 4:3.... Więc to nie kłopot. Bardziej martwi mnie ewentualna wymiana pióra ? Końcówek - tym bardziej że to już od dawna nie produkowany model .

Napisano

Co do koncowek, to ja sobie przycielem z zylki do kosiarki 1.8mm i sprawuje sie bardzo dobrze . Jako ze uzywam tylko do sculptu, tak wiec mam jeszcze tablet pokryty szklem - znacznie obniza stopien zuzycia koncowki.

Do sculptowania sie nadaje, nie wiem jak do innych celow.