asblaze Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 Elo!!! czy jest jakis patent na to, żeby WIRE wykonywało funkcje logiczne? Pozdrawiam :)
pawel Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 hmm funkcje logiczne? a co to bylo bo wiesz z matmy to ja kiepski jestem:D
Archangel Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 Szczerze mowiac nie bardzo wiem co masz na mysli ...
VGT Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 if (x_position>2) then 20; else 10; Jeżeli miałeś jakąkolwiek styczność z programowaniem - wszystko jasne... przedstawiłem składnię i dalej będzie z górki jeśli nie - nie bardzo wiem jak wyjaśnić ;) W tym przykładzie po spięciu za pomocą wire parameters pozycji x obiektów - drugi obiekt będzie na x=10 dopóki pierwszy obiekt na x nie przekroczy 2, gdy to się stanie, drugi obiekt wchodzi na x=20. To najprostszy przykład, oczywiście można nakombinować dużo bardziej **EDIT** Dodam jeszcze w temacie, że są także odpowiedniki funkcji AND, OR, które mozna wykorzystywać w warunku if'a. Jeszcze więcej mozna na ten temat znaleźć w helpie: wire parameters -> expression techniques
asblaze Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 MEEEEN..... wybacz że nie pisałem ale o to mi właśnie chodziło :) Wiedziałem ze odpowiednio zadanie pytanie dotrze do odpowiedznich ludzi. Wybacz poźną odpowiedz, ale wygrzewałem sie na plaży. Jasne że "programuje" ale tylko PHP więc funkcje są podobne :) Gdybyś był kobietą, to bym Cie ucałował i zaprosił na piwo A gdybyś była facetem.......hmmm... to tylko na piwo ;) Pozdrawiam ASBLAZE
Rekomendowane odpowiedzi