Napisano 18 Sierpień 201212 l [ATTACH=CONFIG]87226[/ATTACH] Lucek: J_W: Edytowane 18 Sierpień 201212 l przez J_W
Napisano 18 Sierpień 201212 l A gdyby tak przemodelować TSM i zamiast jakiegoś konkretnego obiektu, to modelowalibyśmy na przykład scenę, albo jakąś sytuację? Nie wiem, cokolwiek. Osobiście nie potrafię się zmusić do modelowania nudnej klamki, albo dzbanka
Napisano 18 Sierpień 201212 l A może model i render studyjny albo sytuacyjny jakiegoś produktu? Albo jakieś szybkie wnętrze jako oddzielna bitwa?
Napisano 18 Sierpień 201212 l Tylko chciałbym przypomnieć, że to Speed Modelling, a nie speed rendering... Modeling objektu, nawet sceny z jakiegoś rysunku, konceptu, zdjęcia może być fanje. Łatwiej oceniać na pewno.
Napisano 19 Sierpień 201212 l Autor Może po prostu trzeba chwilę pomyśleć i spróbować zrobić coś fajnego właśnie zamiast klamki lub dzbanka. Coś co się robi po raz pierwszy. Dla mnie było to np. pierwsze starcie z czaszką (po prawdzie z jakąkolwiek "anatomią") - byłem bliski poddania się, ale wyszło. Starczyło nawet czasu na dorobienie muszelek ;) Mimo, że rezultat nie jest może w 100% zadowalający to następnym razem przy podobnym obiekcie będzie łatwiej, a o to w speed modelingu chyba chodzi. No i wakacje są chyba wspaniałym okresem, aby wykraść trochę czasu na niezobowiązujące modelowanie;D