rulonis Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 Witajcie, może ktoś z Was mi podpowie. Szukam najlepszej opcji do robienia ilustracji o tematyce biologicznej. Pracuję głownie w ZBrush'u i wszystko jest ok, ale brakuje mi czasami większej swobody i precyzji w robieniu renderów i kompozycji. ZBrush ma swoje spore możliwości w tej kwestii (jak dla mnie), ale nie da się zrobić wszystkiego, o panowaniu nad różnorodnością materiałów już nie wspomnę. Próbowałem już Vue - świetna prosta obsługa, ale co z jakością renderowania? Pracowałem z Cinema4D - też super, ale jak dla mnie wersje z dobrym rendererem są za drogie. Do Blender podchodziłem kilka razy i jego obsługa zawsze mnie odstrasza. Chodzi o prostą obsługę i jakość renderów, przy cenie max ok. 3tys. Może ktoś już takie rzeczy przemyślał :-) Pozdrawiam, rulonis
legomir Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 ew. blender z vray'em albo indygo albo octane...
mirach Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 No liste wymagan masz ciekawa. Ja od siebie polece Modo.
rulonis Napisano 18 Sierpień 2012 Autor Napisano 18 Sierpień 2012 Dzięki, wiem, że wymagania są trochę wyśrubowane, ale pytam, żeby czegoś nie przegapić zanim wydam pieniądze. Sam nie znam się za bardzo na niuansach w oprogramowaniu, dlatego pytam fachowców. Modo mnie zainteresowało, cena jak w Cinema4d Prime (gdzie chyba paru rzeczy brakuje). Pozdrawiam, rulonis
Rekomendowane odpowiedzi