Widemlar Napisano 28 Sierpień 2012 Napisano 28 Sierpień 2012 Witam! Od 2 tygodnie jestem szczęśliwym posiadaczem tabletu. Będę od czasu do czasu wrzucać tu moje prace. Liczę na budującą krytykę i wskazówki odnośnie sposobu malowania i innych ciekawych rzeczy, dzięki którym moja praca będzie zdrowo kwitnąć dzięki wam. na początek: maz jaki powstał w pierwszym kontakcie z tabletem: Pozdrawiam :)
EthicallyChallenged Napisano 28 Sierpień 2012 Napisano 28 Sierpień 2012 Dwa tygodnie... Strach pomyśleć, co będzie po dwóch latach... Czekam na więcej!
Widemlar Napisano 29 Sierpień 2012 Autor Napisano 29 Sierpień 2012 Wielkie dzięki za pozytywny komentarz... a tu więcej :)
Widemlar Napisano 31 Sierpień 2012 Autor Napisano 31 Sierpień 2012 z natury kubeczek... hmm bardziej mi się podoba pierwszy-pomarańczowy, ten wyszedł jakiś brudny, no i muszę poćwiczyć nad tłem kolejny kubek
Coyote Napisano 31 Sierpień 2012 Napisano 31 Sierpień 2012 bardzo fajny i poprawy według mnie start, aż chce się komentować. popracuj nad krawędziami często są one rozmyte spróbuj pomóc sobie lassem bądz twardym brushem :) spróbuj skomplikować sobie scene o dodatkowy przedmiot albo dwa. pozdro
Widemlar Napisano 31 Sierpień 2012 Autor Napisano 31 Sierpień 2012 Coyote- dzięki za rady, postaram się wypróbować lasso, a brushy jeszcze nie ogarniam muszę się do nich przyzwyczaić jaki do czego :) wiem, że ze zdjęcia nie bardzo, ale trzeba było spróbować.
Widemlar Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Napisano 1 Wrzesień 2012 Coś nowego, innego. Liczę ma duuużo krytyki :)
ZiN Napisano 1 Wrzesień 2012 Napisano 1 Wrzesień 2012 Odseparowałbym bardziej poszczególne plany, dodał trochę perspektywy powietrznej tym samym eliminując na dalszych planach czerń i zmniejszając kontrast. Bo w zasadzie, jest tu podjęta próba takiego działania, ale ja bym to chyba jednak trochę bardziej podkręcił. Tak poza tym, bardzo fajne :)
Widemlar Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Napisano 1 Wrzesień 2012 ZiN- dziękować za rady, przydadzą się na pewno gdyż to dopiero pierwszy taki obrazek, przy następnych postaram się pomyśleć nad tymi planami :)
grass Napisano 1 Wrzesień 2012 Napisano 1 Wrzesień 2012 zostań przy martwych bo wychodzą zajebiście tylko dorzuć więcej gratów ! Mi ten brudny kubek podoba się najbardziej
kamesanin Napisano 3 Wrzesień 2012 Napisano 3 Wrzesień 2012 mi natomiast bardzo podoba się cyngiel od kaloryfera aż chce się go chwycić i przekręcić :) oby tak dalej
Widemlar Napisano 6 Wrzesień 2012 Autor Napisano 6 Wrzesień 2012 grass - dzięki za kubek kamesanin- też wielkie dzięki szybka martwa z większą ilością przedmiotów jak to zalecił grass, wiem że są niedociągnięcia, nad którymi muszę popracować np. kolor, walor i tekstura, ale mam nadzieje, że wszystko jakoś ogarnę.
tr3buh Napisano 6 Wrzesień 2012 Napisano 6 Wrzesień 2012 jest sporo sprzeczności w twojej teczce masz prace słabe ale także bardzo dobre jak np. ta ostatnia martwa najwidoczniej najbardziej Ci wychodzi malowanie z natury, także dawaj teraz coś bardziej skomplikowanego np człowieka albo budynek
Widemlar Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Napisano 19 Wrzesień 2012 witam po przerwie, niestety szkoła zabiera czas:) Idąc za tropem tr3buh, aby spróbować człowieczka lub architekturę, przedstawiam: 1)portrecik 2)coś z głowy ( co o tym myślicie?) 3)zaczęte, może połowa albo mniej. Macie pomysł jak to skończyć co dodać a co zabrać?? 1 2 3
Widemlar Napisano 30 Wrzesień 2012 Autor Napisano 30 Wrzesień 2012 proszę o komentarze/uwagi do wcześniejszych prac :) na zachętę :technika tradycyjna, ołówek na kartce 100x70 pastele olejne na kartce 100x70 liczę na małe co nieco w postaci komentarzy :D
tr3buh Napisano 30 Wrzesień 2012 Napisano 30 Wrzesień 2012 a co tu komentować, świetnie Ci idzie, masz duży potencjał na bycie wymiataczem, a jeszcze jesteś młody to tym lepiej, po prostu dużo rysuj z fotek i natury, oglądaj tutki, ucz się o kolorze, oświetleniu, tonach, materiałach, anatomii ( w necie jest cała masa informacji ) Na razie odradzałbym też rysowanie z pamięci
Widemlar Napisano 5 Październik 2012 Autor Napisano 5 Październik 2012 (edytowane) tr3buh- bycie wymiataczem... fajnie by było:), dzięki Rysowanie z pamięci idzie mi słabiej, ale czy rysując ze zdjęć i natury potem nie okaże się, że nie potrafię z pamięci?? Może przebrnąć ten proces dziwnych i brzydkich prac lecz potem umieć. ??? Ilustracja Edytowane 5 Październik 2012 przez Widemlar
Widemlar Napisano 6 Październik 2012 Autor Napisano 6 Październik 2012 technika tradycyjna: czarny i biały akryl na kartonie
EthicallyChallenged Napisano 6 Październik 2012 Napisano 6 Październik 2012 Brawo! Akryl piękny. Brakuje mi jedynie tych ostatnich 10 minut na popracowanie nad krawędziami, np krawędź stołu po prawej stronie kadu mogłaby zostać przyciemniona, przy krawędziach samego kadru mógłbyś poczyścić babole choćby nawet cyfrowo, już po sfotografowaniu. Ale to drobnostki.
Rekomendowane odpowiedzi