maniom Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 W swojej animacji poprzez curve editor rozciągnąłem klucze obiektu na osi czasu ale teraz gdy chce dodać nowy klucz dodaje się on kilka klatek wcześniej niż miejsce na którym mam ustawiony suwak na osi. Co może być nie tak ? Restart maxa nie pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 CAT i zanimowany TimeWarp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniom Napisano 5 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Mogl bys rozwinac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Co tu można rozwijać? Jeśli używasz CAT to sprawdź animacje na kanale Time Warp - to przypuszczalnie ona miesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniom Napisano 5 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2012 (edytowane) Dzięki wielkie za naprowadzenie na time warp w Cat. Wystarczyło usunąć key odpowiedzialny za zmiane tego parametru i już wszystko jest jak należy. Myślałem, że to bardziej jakaś opcja w samym maksie a nie w CAT i dlatego nie mogłem tego znaleźć. Edit: Widze, że jesteś troche obeznany w Cat więc wiesz może czy da się jakoś nałożyć modyfikator flex na kości w Cat tak żeby wyginał się np. cały ogon a nie pojedyncze kości bo gdy zrobie to "normalnie" to każda kość wygina się osobno i wygląda to jak by nie były ze sobą polączone Edytowane 5 Wrzesień 2012 przez maniom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 nie jestem ... :) flex to modyfikator geometrii nie kości ;) raczej się nie da ale niech powie ktoś kto się zna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi