Gość Kretmen Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 Witam wszystkim! Może jest mi ktoś w stanie poradzić bo nie mam pojęcia o co może chodzić. Mam gotowy model głowy i chcę go pokryć włosami. Zaznaczam płaszczyznę gdzie się mają znajdować, klikam create hair - Paint Effects - At selected surface point/faces, wszystko jak w tutorialu. W momencie gdy klikam Create hairs wszystkie włosy tworzą się w jednym, całkiem innym punkcie - zawsze na nosie:confused: Maya 2013 wersja studencka
Miłosz3ds Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 Cześć. Nie używam Majki więc nie wiem jak to tam działa, ale w Maxie coś takiego się zdarza jak pod modyfikatorem z włosami masz inny modyfikator dotyczący edycji czy zaznaczania polygonów i jak się zapomni o odznaczeniu edytowanych ostatnio polygonów. Może w Majce jest podobnie?
Gość Kretmen Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 Usunąłem historię edycji modelu, próbowałem różne dziwne rzeczy i dalej to samo.
beny Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 Usunąłem historię edycji modelu, próbowałem różne dziwne rzeczy i dalej to samo. A UVki jak wyglądają u Ciebie? Podejrzewam że masz jeden wielki placek. Jak rozłożysz to zadziała.
Gość Kretmen Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 Rzeczywiście, chodziło UV! Dzięki Beny:)
beny Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 Rzeczywiście, chodziło UV! Dzięki Beny:) No prob! Miłej zabawy włosami :)
Rekomendowane odpowiedzi