Napisano 23 Wrzesień 201212 l Mam nadzieję, że komuś się przyda. Znajomość języka angielskiego wymagana! Be Creative! http://becreative3d.blogspot.com/
Napisano 23 Wrzesień 201212 l oooo! na to czekałem :) - dzięki Krzyk-u! więc szału na owoce ciąg dalszy :D Edit: Podoba mi się, że wszystko opisane i zobrazowane krok po kroku. Jedyne czego (jak dla mnie brakuje) to odrobinę bardziej szczegółowy opis robienia textur i całej postprodukcji, ale przyznaję, że może to być spowodowane moim niskim poziomem wiedzy na ten temat. Edytowane 23 Wrzesień 201212 l przez elemeledutky
Napisano 25 Wrzesień 201212 l Autor Masz racje. Ale zrobiłem tutek od strony 3dsmaxa i vray. Gdybym uwzglednił tutaj jeszcze photoshop to bylby to bardzo duży tutek.... na właściwie prostą i małą scenę :) To też pierwszy mój tutek hehe. Jak powstanie ciekawsza scena to zrobię tutek od A do Z :) Mam nadzieję, że mimo wszystko coś ten tutorial pomógł :)
Napisano 25 Wrzesień 201212 l A tak z ciekawości to po co GI przy takiej pracy? Tzn. nie do końca rozumiem po co do pustej przestrzeni używać Globalnej Iluminacji Edytowane 25 Wrzesień 201212 l przez legomir
Napisano 25 Wrzesień 201212 l Ależ oczywiście, że pomógł.. nie próbowałem tego zrobić, bo chwilowo prócz przeziębienia, cierpię trochę na brak czasu, ale uważnie przestudiowałem i mam już pojęcie jak mniej więcej wygląda tworzenie takiej cytrynki :)
Napisano 28 Wrzesień 201212 l Autor @ legomir: Na samym dole udostępniłem Vray pass'y, w których widać także RawGI, albowiem był naprawdę wartościowy nawet w takim przypadku (do późniejszej post produkcji) :) @elemeledutky: No to załapałeś grunt. Great! :)