Krzyk Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Mam nadzieję, że komuś się przyda. Znajomość języka angielskiego wymagana! Be Creative! http://becreative3d.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemeledutky Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 (edited) oooo! na to czekałem :) - dzięki Krzyk-u! więc szału na owoce ciąg dalszy :D Edit: Podoba mi się, że wszystko opisane i zobrazowane krok po kroku. Jedyne czego (jak dla mnie brakuje) to odrobinę bardziej szczegółowy opis robienia textur i całej postprodukcji, ale przyznaję, że może to być spowodowane moim niskim poziomem wiedzy na ten temat. Edited September 23, 2012 by elemeledutky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyk Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 Masz racje. Ale zrobiłem tutek od strony 3dsmaxa i vray. Gdybym uwzglednił tutaj jeszcze photoshop to bylby to bardzo duży tutek.... na właściwie prostą i małą scenę :) To też pierwszy mój tutek hehe. Jak powstanie ciekawsza scena to zrobię tutek od A do Z :) Mam nadzieję, że mimo wszystko coś ten tutorial pomógł :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
legomir Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 (edited) A tak z ciekawości to po co GI przy takiej pracy? Tzn. nie do końca rozumiem po co do pustej przestrzeni używać Globalnej Iluminacji Edited September 25, 2012 by legomir Link to comment Share on other sites More sharing options...
elemeledutky Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Ależ oczywiście, że pomógł.. nie próbowałem tego zrobić, bo chwilowo prócz przeziębienia, cierpię trochę na brak czasu, ale uważnie przestudiowałem i mam już pojęcie jak mniej więcej wygląda tworzenie takiej cytrynki :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyk Posted September 28, 2012 Author Share Posted September 28, 2012 @ legomir: Na samym dole udostępniłem Vray pass'y, w których widać także RawGI, albowiem był naprawdę wartościowy nawet w takim przypadku (do późniejszej post produkcji) :) @elemeledutky: No to załapałeś grunt. Great! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts